Vakariņas par 5 eiro - plovs ar kariju un vistas fileju

Ēdiens, kas ir kārdinošs un gards, ne vienmēr izmaksā daudz. Skat, šis plovs no Aikāgaršo šefpavāra Normunda Baranovksa recepšu lādes izmaksā ne vairāk kā 5 eiro!
Plovam vari pievienot arī dažādas sēklas, piemēram, ķirbju vai saulespuķu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Plovam vari pievienot arī dažādas sēklas, piemēram, ķirbju vai saulespuķu.

 

Pagatavošanas laiks: 45 minūtes

Porcija: 4 līdz 6 cilvēkiem

 

Sastāvdaļas:

Vistas fileja – 500 g, (2.44 eiro)

Karijs – 15 g, (0.23 eiro)

Sīpols – 2 gab. (0.08 eiro)

Burkāns – 2 gab. (0.20 eiro)

Ķiploks – 1 gab. (0.23 eiro)

Rimi gargraudu rīsi – 400 g, (0.51 eiro)

Rimi zaļie zirnīši (saldēti) – 200 g, (0.94 eiro)

Eļļa cepšanai 

Sāls – šķipsniņa

 

Minētās cenas ir aptuvenas - par pamatu ņemti Rimi veikali - un tās var atšķirties no aktuālajām produktu cenām Rimi veikalos atkarībā no iespējamās akcijas. 

Reklāma
Reklāma


Gatavošana:

1. Notīri burkānus un sīpolus;

2. Burkānus sarīvē, smalki sagriez sīpolus;

3. Uz pannas sakarsētā eļļā apcep sīpolus, burkānus un sautē 5 minūtes;

4. Klāt pievieno gabalos sagrieztu vistas fileju un sautē kopā ar dārzeņiem;

5. Pannas saturu pārliec katliņā, pievieno kariju, gargraudu rīsus un šķipsniņu sāls;

6. Pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai ūdens pārklātu rīsus apmēram 1 cm biezā kārtā; 

7. Kad ūdens sāk vārīties, uzliec katlam vāku un samazini temperatūru līdz minimumam, ļauj sautēties, nemaisi;

8. Vāri plovu apmēram 25 minūtes;

9. Kad rīsi mīksti, pievieno zirnīšus, atstāj uzbriest uz 5 minūtēm un kārtīgi samaisi.

 

Ideja!

Plovam vari pievienot arī dažādas sēklas, piemēram, ķirbju vai saulespuķu. Savukārt krējuma vietā pamēģini jogurtu bez piedevām, kas bagātināts ar svaigiem, sakapātiem zaļumiem.

 

Sastāvdaļas