Ķīselis no saldētām ogām. Nogaršojam vasaru! 1

 23. februāris 2020 20:50 Agnese Gabrāne, Mammamuntetiem.lv Recepte

Kad tev sagribas atgriezties vasarā, pagatavo šo saldēdienu - ogu ķīseli ar pienu vai putukrējumu!



Vasarā cītīgi lasījām ogas un ar tām piepildījām saldētavu, lai ziemā varētu sajust vasaras smaržu!


 

Sastāvdaļas:

  • saldētas zemenes, ķirši, brūklenes, upenes
  • kartupeļu ciete
  • cukurs
  • saldais krējums
  • vaniļas cukurs
  • piens

Gatavošana:

  • Katliņā ielej ūdeni, tajā saber saldētās ogas, cik vēlās.
  • Kad katliņš ir uzvārījies un ogas ir pavārījušās, pievieno cukuru.
  • Nedaudz pavāra un tajā iemaisa aukstā ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti.
  • Kartupeļu cieti liek tik daudz, lai ķīselis būtu biezs.
  • Atdzisušu ķīseli pasniedz ar pienu vai saputotu saldo krējumu, kam pievienots cukurs un vaniļas cukurs.

 

Recepte: Agita Gabrāne




1 Pievienot komentāru

Kategorijas