Dārzeņu sacepums ar garšaugiem. Vienkārši un gardi

Šo sātīgo kartupeļu ēdienu var pasniegt ar kūpinātu šķiņķi vai cepeti.

Ja ir vēlme, sacepumu beigās var pārliet ar krējumu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ja ir vēlme, sacepumu beigās var pārliet ar krējumu.

Gatavošanas laiks: apmēram 40 minūtes, no tām 30 minūtes cepeškrāsnī.

4 personām

 

Pagatavošana:

1. Notīra vārītos kartupeļus

2. Kartupeļus un tomātus sagriež lielās, apaļās šķēlēs. Notīra un sasmalcina ķiplokus.

3. Ķiplokus sajauc ar baziliku, pētersīļiem, timiānu un sasmalcinātu lauru lapu.

4. Dārzeņu šķēles un garšaugu maisījumu liek kārtās cepamā traukā. Katrai kārtai uzkaisa sāli un piparus. Pārlej ar eļļu.

5. Cepamo trauku pārsedz ar alumīnija foliju un atstāj uz kādu brīdi, lai izlīdzinās garša.

Reklāma
Reklāma

6. Sacepumu, pārsegtu ar foliju cep cepeškrāsnī 225 grādos pēc Celsija apmēram 30 minūtes.

 

 

Recepte ņemta no recepšu krājuma, ko pirms daudziem gadiem mammas pasūtīja pa pastu, - tāda cietos vākos, ar skavotāju iekšpusē un krāsainām bildēm. 

 

Sastāvdaļas

  • Vārīti kartupeļi - 800.g
  • Tomāti - 750.g
  • Ķiploku daiviņas - 4.gb
  • Baziliks - 1 1/2.tējk.
  • Sasmalcināti pētersīļi - 2.ēd.k.
  • Timiāns - 1.tējk.
  • Lauru lapa
  • Sāls un pipari
  • Olīveļļa - 2.ēd.k.