Ja ir vēlme, sacepumu beigās var pārliet ar krējumu.


Dārzeņu sacepums ar garšaugiem. Vienkārši un gardi

 21. augusts 2013 13:45 Recepte

Šo sātīgo kartupeļu ēdienu var pasniegt ar kūpinātu šķiņķi vai cepeti.



Gatavošanas laiks: apmēram 40 minūtes, no tām 30 minūtes cepeškrāsnī.
4 personām
 
Pagatavošana:
1. Notīra vārītos kartupeļus
2. Kartupeļus un tomātus sagriež lielās, apaļās šķēlēs. Notīra un sasmalcina ķiplokus.
3. Ķiplokus sajauc ar baziliku, pētersīļiem, timiānu un sasmalcinātu lauru lapu.
4. Dārzeņu šķēles un garšaugu maisījumu liek kārtās cepamā traukā. Katrai kārtai uzkaisa sāli un piparus. Pārlej ar eļļu.
5. Cepamo trauku pārsedz ar alumīnija foliju un atstāj uz kādu brīdi, lai izlīdzinās garša.
6. Sacepumu, pārsegtu ar foliju cep cepeškrāsnī 225 grādos pēc Celsija apmēram 30 minūtes.
 
 
Recepte ņemta no recepšu krājuma, ko pirms daudziem gadiem mammas pasūtīja pa pastu, - tāda cietos vākos, ar skavotāju iekšpusē un krāsainām bildēm. 

Sastāvdaļas

1. Vārīti kartupeļi
800 g
2. Tomāti
750 g
3. Ķiploku daiviņas
4 gb
4. Baziliks
1 1/2 tējk.
5. Sasmalcināti pētersīļi
2 ēd.k.
6. Timiāns
1 tējk.
7. Lauru lapa
8. Sāls un pipari
9. Olīveļļa
2 ēd.k.



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti



Kategorijas