Iespējams, šie ir labākie sušī pasaulē!

Jau kādu laiku Latvijā aktuāla ir sušī gatavošana un ēšana, taču vai esi aizdomājies kas pa īstam ir sušī ēšana un kāda nozīme ir katrai sastāvdaļai, kura veido sušī kopējo garšu?

 Šie noteikt ir sušī, kurus iesaku nobaudīt, jo ne velti Sushi & Wok sauklis ir - Iespējams labākie sušī pasaulē! Foto no Sushi & Wok arhīva.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šie noteikt ir sušī, kurus iesaku nobaudīt, jo ne velti "Sushi & Wok" sauklis ir - "Iespējams labākie sušī pasaulē!" Foto no "Sushi & Wok" arhīva.

Japānā sušī gatavošana ir kults un māksla, japāņiem ir svarīgi tas, kā izskatās viņu ēdiens. Pavāri, kas gatavo sušī, tiek augstu vērtēti, jo tie tiek ilgi apmācīti un viņu darbs ir patiešām piņķerīgs un niansēts. Tas ir, katrs sušī gabaliņš tiek veidots kā mazs mākslas darbs, kuru ir nepieciešams ar acīm izbaudīt un ēdot saprast šī ēdiena maģiju.

Pavisam nesen Rīgā tika atvērts restorāns japāņu virtuves cienītājiem. Tad nu mazliet par to, kas ir japāņu virtuve un kā ēd to, ko japāņu virtuvē gatavo.
Šis restorāns saucas "Sushi & Wok". Ar ko ir šis restorāns ir kļuvis mums interesants?


"Sushi & Wok" restorānā ir plaša sušī izvēle, kā arī ir pieejami citi austrumu virtuves ēdieni, kuru garša patiešām patīkami pārsteidz. Mājīgajā restorānā Matīsa ielā 38 ir patīkama atmosfēra, jauka apkalpošana. Kā arī, par sušī izvēli runājot, ir pieejami visdažādāko veidu sušī sākot no parastajiem Kappa roll, kuri ir pildīti ar gurķi, rīsiem un apkārt ar nori lapu, līdz pat tik krāsainai izvēlei, kā sušī ar garnelēm, zuti, ikriem, pildīti ar filadelfijas sieru, gataviem un garšas kārpiņas lutinošiem avokado, kas mijas ar burvīgu garneļu un laša garšām. Kā arī, "Sushi & Wok" piedāvājumā ir siltie sušī, kuri "kūst uz mēles".

Sušī vērtību nosaka pēc tā cik akurāti ir izveidots katrs sušī gabaliņš. Jo skaistāk izskatās sušī, jo labāk tas garšos.

Taču, lai ikviens spētu izbaudīt patieso sušī garšu, ir nepieciešamas pāris vienkāršas lietas zināt, kuras piešķir sušī ēšanai tās patieso vērtību.
Pirmā lieta, kuru nepieciešams zināt, ir tas, ka sušī vērtību nosaka pēc tā cik akurāti ir izveidots katrs sušī gabaliņš. Jo skaistāk izskatās sušī, jo labāk tas garšos.

Otrā lieta, ir nepieciešams zināt, kas ir ingvers un vasabi, kā arī, ko dara ar sojas mērci.
Ingvers ir sarkana, marinēta sakne, kuru atjauno garšas kārpiņu sajūtas pēc katra apēstā sušī gabaliņa, tādējādi ir iespējams izbaudīt katru sušī gabaliņu no jauna un sajust tā garšas nianses.
Vasabi ir japāņu mārrutka sakne, kura ir loti asa. Japāni tādējādi tur sevi pie stipras veselības, jo vasabi "izkož" visas slimības ārā. Pievieno to mazliet pie sojas vai uzsmērē uz sušī gabaliņa.
Trešā lieta ir soja. Soju lieto tā, ka katru gabaliņu pirms ēšanas pamērcē sojā. Tātad, vispirms ingvera saknes gabaliņš, kuru nepieciešams kārtīgi sagremot, pēcāk sušī gabaliņu pamērcē sojā un apziež mazliet ar vasabi, un tad izbauda garšu savienojumu, kuru sniedz šīs kombinācijas.

"Sushi & Wok" īpašnieks Andris Alksnis stāsta, ka cilvēki esot izbrīnīti par to, ka ir iespējams paēst no 8 sušī gabaliņiem.
Jautāju Andrim par to, ka radies sauklis "Iespējams labākie sušī pasaulē!", Andris atbildēja, ka esot saņēmis patiešām daudz pozitīvas atsauksmes par to, cik loti gardi esot "Sushi & Wok" radītie sušī, ka "uz joku" radītais sauklis patiešām arī kļuvis par realitāti.

Reklāma
Reklāma

"Sushi & Wok" restorāna piedāvājumā ir pieejamas arī dažādas austrumu virtuves zupas, kā piemēram, Tum Yum zupa, klasiskā Miso zupa ar dažāda veida piedevām, Vistas buljona zupa, zupa ar kokosriekstu pienu, kā arī zupa ar pelmeņiem, kā arī šo klāstu papildina Wok ēdienu izvēles. Ir pieejami wok ēdieni ar vistu, garnelēm, dārzeniem, jūras kokteili, tīģergarnelēm, kas papildinātas ar dažādām uz vietas gatavotām mērcēm jebkurai gaumei. "Sushi & Wok" restorānā strādā pavāri, kar ir loti kreatīvi un ierastos sušī pasniedz ne tā kā ierasts, taču ar pārsteigumu klientam.


Andris dalījās stāstā par kādiem klientiem, māti un dēlu, kuri pusdienoja "Sushi & Wok" restorānā. Māte pasūtīja sev un dēlam sušī un uzreiz painteresējās vai ir iespējams sušī paņemt līdzi uz mājām, jo šaubījās vai dēls vispār ēdīs sušī. Taču, kad tika pasniegts sievietei un dēlam izvēlētais sušī dēla porcija pazuda ātri vien un tika prasīts pēc papildporcijas. Āķis vien esot bijis pasniegšanas veidā, jo pavārs pirmajā reizē sušī pasniedza sakārtotu kā čūsku un otrajā reizē kā taureņus, kas arī esot dēlu loti uzrunājis.


Pavisam drīz "Sushi & Wok" restorānā būs pieejami arī dažāda veida salāti, būs arī brunch pusdienas un piegādes visā Rīgas teritorijā.


Seko līdzi jaunumiem "Sushi & Wok" mājaslapā www.sushiwok.lv


"Sushi & Wok" restorāns atrodas Matīsa ielā 38, bārā Diwalli, kurā arī notiek dažāda veida aktivitātes un ir iespējamas telpu īres svētku svinēšanai, ballu rīkošanai un vienkārši atpūtai.

Šie noteikt ir sušī, kurus iesaku nobaudīt, jo ne velti "Sushi & Wok" sauklis ir - "Iespējams labākie sušī pasaulē!"