Ēdienu TOPS, kurus nekādā ziņā nevajag ēst brokastīs

Pārtika, kuru cilvēki ēd no rīta, būtiski ietekmē viņu veselību. Pēc dietologu domām, eksistē vesels „melnais” saraksts ar ēdieniem, kurus ir aizliegts lietot no rīta tukšā dūšā, raksta izdevums "MedDaily".

Cukurs, ja tas nokļūst izsalkuša cilvēka organismā, var būt īsts pārsteigums ķermenim.

FOTO: Shutterstock.com

Cukurs, ja tas nokļūst izsalkuša cilvēka organismā, var būt īsts pārsteigums ķermenim.

Īpaši nevēlami brokastu produkti:

Banānu problēma ir to augstais magnija saturs. Tādējādi ieradums no rīta ēst banānus var izjaukt kalcija un magnija līdzsvaru organismā, kas izraisa sirds un asinsvadu slimības.


Par tikpat nevēlamu, cik banāni, tiek uzskatīts arī jogurts. Ja to ieēd tukšā dūšā, daļēji zaudē savas vērtīgās īpašības. Labāk to ēst divas stundas pēc ēšanas vai pirms gulētiešanas. 


Apelsīni tukšā dūšā – arī šī nav pati labākā ideja, jo ir liels risks iedzīvoties gastrītā un izraisīties alerģiskām reakcijām.


Savukārt hurma un tomāti šajā "melnajā sarakstā” iekļuvuši, jo lielā koncentrācijā satur pektīnu un miecskābi.


Tāpat brokastīs nevajadzētu ēst ķiplokus (iespējamas kuņģa spazmas), konservētus pārtikas produktus un kūpinātu gaļu. 

Reklāma
Reklāma


Kuņģa kairinājumu var izraisīt arī svaigi dārzeņi, piemēram, gurķi, paprika un kāposti. Jo īpaši piesargāties vajadzētu cilvēkiem ar gremošanas traucējumiem.


Smaguma sajūtu kuņģī var radīt saldie kartupeļi


Brokastīs ir prātīgi atteikties no aukstiem dzērieniem, kas, starp citu, spēj izraisīt arī menstruālā cikla traucējumus.


Jāatceras arī, ka cukurs, ja tas nokļūst izsalkuša cilvēka organismā, var būt īsts pārsteigums ķermenim. Aizkuņģa dziedzeris vienkārši nespēj izdalīt vajadzīgo insulīna daudzumu, kā rezultātā riskējat iedzīvoties patoloģiski augstā cukura līmenī asinīs.