Pelēko zirņu zupa

 19. decembris 2012 20:00 Recepte

Recepte gardām Ziemassvētku pusdienām.



Foto: Aikāgaršo publicitātes foto


4 porcijas

Nepieciešams:
Žāvētas cūkgaļas ribiņas – 500 g 
Pelēkie zirņi – 200 g 
Miežu putraimi – 100 g
Sīpols – 1 gab. 
Ķiploks – 1 gab.
Burkāns – 1 gab. 
Sviests – 2 ēdamk.
Ūdens – 2 l
Lauru lapa – 1 gab. 
Sāls, pipari – pēc garšas
 
Pagatavošana:
Pagatavošanas laiks: 1,5 – 2 h
 
1. Sagriez sīpolus, ķiplokus un burkānus kubiņos, apcep sviestā 
2. Ribiņas sadali pa vienai un pievieno dārzeņiem, sautē 3 minūtes 
3. Pielej dārzeņiem un gaļai ūdeni, sāc vārīt zupu
4. Pievieno pelēkos zirņus un vāri līdz zirņi kļūst mīksti 
5. Pieliec lauru lapu un miežu putraimus un vāri vēl 10 minūtas
6. Ja nepieciešams, pieber sāli un piparus 
7. Asumiņam var pievienot arī čili pulveri 
8. Pasniedz siltu ar vai bez krējuma un zaļumiem
 
 Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavāra Normunda Baranovska padomi Ziemassvētku maltītei



0 Pievienot komentāru

Kategorijas