Mafini ar ābolu gabaliņiem

 02. decembris 2012 10:00 Recepte

Vienkārša mafinu recepte.



45 minūtes, 45 mafini

Sastāvdaļas:

200 ml cukura
3 ēd. k. augu eļļas (ne olīvu)
150 ml paniņu vai kefīra
1 ola
2 olu baltumi
1 tējk. vaniļas ekstrakta
450 ml miltu
2 tējk. cepamā pulvera
1/2 tējk. sodas
1/2 tējk. malta kanēļa
šķipsniņa sāls
2 āboli, nomizoti, serdes izņemtas, sagriezti kubiņos
 
Pagatavošana:
1. Sajauc 300 ml miltu ar cepamo pulveri, sodu, sāli un kanēli.
2. Sajauc sagrieztos ābolus ar atlikušajiem 150 ml miltiem.
3. Sakuļ cukuru un eļļu, pie¬vieno paniņas vai kefīru, olu, olu baltumus un vaniļu.
4. Pievieno ar garšvielām sajauktos miltus.
5. Mīklā iemaisa ābolus.
6. Sadala 12 mafinu formās.
7. Cep 180 grādu temperatūrā 20 minūtes.
8. Atdzesē 10 minūtes, izņem no formām un atdzesē uz režģa.
 
Recepte: žurnāls Dienas ēdieni



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas