Marinēti gurķi. Gatavošana soli pa solim

 10. augusts 2017 22:00 Recepte

Ražas svētki burciņā



Foto: mammamuntetiem.lv


Vienai burkai (neatkarīgi no tilpuma) vajadzēs:

gurķus
4 smaržīgos piparus
5 melnos piparus
1 lauru lapu
1/2 mārrutku lapas
upeņu lapas
dilles
sāli
cukuru
ķiplokus
etiķa esenci vai 9% etiķi
 
Pagatavošana:
Vispirms gatavo marinādi. Uz vienu litru ūdens ņem vienu ēdamkaroti sāls ar nelielu kaudzi, divas ēdamkarotes cukura ar kaudzi, vienu deserta karoti etiķa esences vai 9-10 deserta karotes etiķa un liek vārīties. Otrā katliņā liek vārīties ūdeni. Tikmēr tīrās burkās liek sagrieztu mārrutku lapu, upeņu lapas, dilles, uz pusēm pārgrieztas ķiploku daiviņas, lauru lapu, smaržīgos un melnos piparus. Kad ūdens vārās, tajā liek gurķus dažas minūtes pakarsēties, līdz tie kļūst nedaudz košāki. Pēc tam ar putu karoti gurķus ņem laukā un liek burkā. Vārošā ūdenī neliek lielu daudzumu gurRu — vien tik, cik spēj piepildīt burku. Labāk to darīt pakāpeniski, sadalot gurķus porcijās, citādi tie pakāpeniski iegūs sačokurojušos izskatu. Ik pa laikam gurķu kārtām liek virsū upeņu lapas, dilles un ķiplokus. Kad burka ir pilna, to pārlej ar marinādi. Ļoti svarīgi, lai marināde tajā brīdī vārītos. Pēc tam aizvāko. Arī marinētiem gurķiem var droši ņemt dubultos plastmasas vāciņus — iemērc tos karstā marinādē un noslēdz burkas. Burkas nav vairs jākarsē. Tikai pārklāj ar siltu dvieli un nākamajā dienā novieto pieliekamajā vai nes uz pagrabu.
 
 Avots: žurnāls Unas gardums 2010. rudens



0 Pievienot komentāru

Kategorijas