Puravu un kartupeļu krēmzupa

 20. marts 2012 6:50 Recepte

„Ja vienkāršām sastāvdaļām pievieno nedaudz papildus laika, var iegūt pārsteidzošu rezultātu! Šī krēmzupa veco patiesību pierāda vēlreiz. Iesaku arī jums pārbaudīt,” mudina bloga lindasvirtuve.lv autore.



Pirms pasniegšanas zupai var pievienot rīvētu sieru, saldo krējumu, sīki sakapātu puravu vai grauzdiņus. Autores foto.


 

Galvenais ir ievērot sastāvdaļu attiecības, lai zupa iegūtu vajadzīgo konsistenci.
 
Sastāvdaļas (6 porcijām):
o 50g sviesta
o 450 g kartupeļu (nomizoti un sagriezti 1 cm gabalos)
o 450 g puravu (baltās daļas, sagrieztas ripās)
o 1 sīpols
o 1 litrs buljona
o 150 ml saldā krējuma
o 125 ml piena
o čili pulveris, svaigi malti pipari, sāls
 
Gatavošana:
1. Pannā izkausē sviestu. Pievieno sagrieztos kartupeļus, puravus un sīpolu. Kārtīgi apmaisa, lai sviests noklātu visu dārzeņu masu. Pēc garšas pievieno piparus un sāli. Maisot cep 3 minūtes. Pannai uzliek vāku un uz vidējas uguns cep, palaikam apmaisot, 10 minūtes. Dārzeņiem jābūt mīkstiem, bet ne brūniem!
2. No pannas dārzeņu masu pārvieto uz katlu. Pievieno buljonu, uzvāra. Turpina vārīt vēl 5 minūtes. Galvenais ir zupu nepārvārīt, jo tad tā zaudēs savu garšu!
3. Ņem rokas blenderi un dārzeņus sablendē, līdz zupa ieguvusi viendabīgu konsistenci.
4. Katlu liek atpakaļ uz uguns. Pielej saldo krējumu un pienu. Ja nepieciešams, vēl pievieno sāli, čili pulveri un piparus.
5. Pirms pasniegšanas zupai var pievienot rīvētu sieru, saldo krējumu, sīki sakapātu puravu vai grauzdiņus.
 
 



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas