Krēmzupa sešu dārzeņu miksējumā

 13. jūlijs 2011 7:25 Recepte

Pēc šīs receptes krēmzupu esmu gatavojusi vairākas reizes, sastāvdaļas mazliet pamainot. Šoreiz pamatā būs kabacis – kabaču krēmzupa ar vēl citiem dārzeņiem




​Sastāvdaļas:

- 1 vidēja lieluma kabacis
- 2 vidēja lieluma burkāni
- viens puravs
- 1 liels sīpols
-5 vidēja lieluma kartupeļi
- kārtīga sauja puķkāposta
-garšvielas
-pasniegšanai dilles un maizes grauzdiņi
-saldais krējums ap 200ml
-zupu var vārīt ūdenī, bet var arī iepriekš uzvārīt gaļas buljonu. Es šoreiz iztiku bez buljona.
 
Pagatavošana:
Gredzenos sagriežam sīpolu un liekam cepties uz pannas eļļā. Pa to laiku sagriežam puravu biezos gredzenos, liekam klāt sīpoliem. Cepam un maisām.
Samizojam, sagriežam plānās šķēlēs burkānus. Pievienojam sīpoliem.
Kartupeļus sagriežam četrās daļās, atkarīgs no kartupeļu lieluma.
Kabaci sagriežam biezās ripiņās. Mazos ar mīksto mizu nemizojam.
Puķkāpostu sadalām pa ziediņiem.
Uz pannas pie dārzeņiem pievienojam kartupeļus un turpinām cept, ik pa laikam apmaisām. Pēc laiciņa pievienojam kabaci un pacepam vēl kādas 5 minūtes.
Dārzeņus liekam katliņā, uzlejam nedaudz ūdeni – tā, lai  tie viegli peldētu, bet ūdens daudzums atkarīgs, cik šķidru vai biezu zupu vēlamies.
Vāram dārzeņus, pievienojam sāli, piparus, lauru lapas. Kad dārzeņi mīksti, pievienojam puķkāpostu un turpinām vārīt, līdz visi dārzeņi izšķīst.
Izņemam lauru lapas un dārzeņus, sablenderējam viendabīgā masā, pievienojam saldo krējumu un vēl nedaudz sablenderējam. Pēc garšas pievienojam garšvielas. Var arī pievienot kausēto sieru.
Pasniedzam ar sasmalcinātām dillēm un apceptiem rudzu maizes grauzdiņiem. Var arī ar citas maizes grauzdiņiem.
Šādas krēmzupas var gatavot no visdažādākajiem dārzeņiem. Man šī zupa  ir samiksēta ar dažādiem dārzeņiem, bet var ar katru atsevišķi, piemēram, tikai kabaču vai tikai puravu, vai puķkāpostu krēmzupu. Sastāvdaļu daudzumu var likt pēc katra garšas un vēlēšanās.
Ar to šī zupa ir tik laba, ka jebkurā gadījumā garda .Zupa ir viegla, maiga, ļoti patīkama.



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti



Kategorijas