Sīpolu fokača

 22. oktobris 2019 11:00 Recepte

Fokača - mīksta itāļu maizīte ar bedrītēm, lieliski garšo k''a uzkoda pie zupām vai salātiem, taču to var bagātināt ar piedevām un pagatavot sviestmaizi.



Foto: Shutterstock.com


Bļodā iesijā miltus, pievieno sāli, cukuru un sadrupinātu raugu. Visu rūpīgi sajauc kopā. Lēnām pielej ūdeni un mīca mīklu, tad izveido bumbu, ko atstāj bļodā, pārkaisītu ar miltiem. Bļodu pārsedz ar dvieli un atstāj uz vienu stndu siltumā rūgt. Uz pannas plānā kārtā iesijā miltus. Uzrūgušo mīklu izveltnē pa visu pannu un pārziež ar eļļu. Mīklā iespiež bedrītes, tajās iepilina eļļu, pieber garšvielas un liek sagrieztus sīpolus. Sagatavoto mīklu atstāj siltumā rūgt vēl vienu stundu, tad liek cepties + 220 grādu karstumā apmēram 20 minūtes.

 

Recepte no žurnāla Mūsmājas 2010/oktobris

Sastāvdaļas

1. Mīklai:
2. Kviešu milti
1 glāze
3. Sāls
1/2 tējk.
4. Svaigs raugs
20 g
5. Cukurs
1/2 tējk.
6. Remdens ūdens
130 - 150 ml
7. pildījumam vajadzēs:
8. Sīpoli
100 g
9. Olīveļļa
10. rupjā sāls, pipari, garšvielas



0 Pievienot komentāru

Kategorijas