Svaigu zemeņu "ievārījums"

 15. jūlijs 2015 8:35 Recepte


Foto: Shutterstock.com

Ir iespējams zemenes saglabāt ziemai ne tikai saldētas vai dikti savārītas, bet gandrīz svaigas.


Svaigas zemenes sablenderē ar cukuru un pilda burkās. Uzglabāt gan vajadzētu vēsumā - ledusskapī vai pagrabā.


Ja vēlas glabāt istabas temperatūrā, tad šo pašu daudzumu cukuru uz uguns ar nedaudz zemeņu sulu izkausē līdz sīrupa konsistencei, tad saber tur ogas un vāra 15 minūtes. Karstu pilda burkās. Ievārījums atgādina kompotiņu ar veselām ogām. Man tādas stāv siltumā līdz nākamajam gadam. Garša ir ideāla, gandrīz kā svaigām ogām un nav salda. Bērniem garšo gan ar putru, gan saldējumu. Ideāli pievienot jogurtam bez piedevām - garša fantastiska, un apziņa, ka tas nesatur nekādus konservantus.


Pēc šīs receptes var gatavot arī citas ogas. Mellenēm un upenēm vajag vēl mazāk cukura. Uz 1kg mellenēm - 100g cukura, uz 1kg upenēm - 200g cukura.
Labu apetīti!

 

Recepti iesūtīja: Gita Prane 

Sastāvdaļas

1. Zemenes
3 kg
2. Ievārījuma cukurs
900 g



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas