Foto: Shutterstock.com


Gaileņu karstmaizes

 20. jūlijs 2010 21:00 Recepte


Gatavošanas laiks: 20 - 25 min., no tām krāsnī 5 - 10 min.

Maizes šķēles no abām pusēm apgrauzdē. Jāizmanto pavisam nedaudz taukvielu. Šķēles liek uz plāts, kās pārklāta ar cepamo papīru. Sēnes notīra vai notecina. Sīpolus nomizo un sasmalcina. Olīvas sasmalcina. Pannā sakarsētās taukvielās nedaudz apcep sēnes. Pievieno sīpolus un olīvas, visu īsu brīdi sautē. Uzkaisa sāli un piparus. Maisījumu ziež uz maizes šķēlēm. Uzkaisa rīvēto sieru. Karstmaizes cep krāsnī 225 grādos 5 - 10 minūtes, līdz siers izkusis un ieguvis skaistu krāsu. Sviestmaizes pasniedz ar dārzeņu salātiem.

Sastāvdaļas

1. Baltmaizes šķēles
4 - 6 gab
2. svaigas vai konservētas gailenes
200 - 250 g
3. Loki
saišķītis
4. Melnās olīvas bez kauliniem
250 g
5. Eļļa
2 ēd.k.
6. Sāls
1/2 - 1 tējk.
7. Melnie pipari
1/2 tējk.
8. Rīvēts stiprs siers
8 - 120 g



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti



Kategorijas