Murķeļu krēmzupa

 01. jūnijs 2010 20:00 Recepte


Foto: mammamuntetiem.lv

Murēkļi ir pirmās sēnes - tās aug jau aprīlī, maijā. Un pirms lietošanas ir jānovāra!


 

Murķeļus sagriežam (atstājot kādus nesagrieztus garnierim). Liekam cepties uz sausas pannas, ļaujam izdalīties sulai, turpinām cepties līdz sula pazūd. Tad pievienojam vistas buljonu (skaties - varbūt visu litru nevajadzēs). Kādu laiciņu ļaujam pacepties, tad masu sablenderējam. Sablenderēto zupu lejam katliņā un pievienojam saldo krējumu, uzvāram. Pieberam sāli.
Apcepam uz pannas nesagrieztos murķeļus, pievienojot nedaudz sviesta. Tāpat apcepam vistu akniņas.
zupu lejam šķīvī, dekorējam ar veselo murķeli un vistu akniņām.
 Lai labi garšo : )


 

Sastāvdaļas

1. Murķeļi
400 gr
2. Vistas buljona
1 litrs
3. Saldais krejums
1/2 gl
4. Vistu akniņas
200 gr
5. Sāls



0 Pievienot komentāru

Kategorijas