Skābeņu pesto - recepte

 10. maijs 2016 5:00 Recepte


Foto: Shutterstock.com

Pesto var pagatavot no dažādiem pavasara zaļumiem


1 porcija
20 minūtes sagatavošanai


Noskalotas un nosusinātas skābenes smalki sagriez. Riekstus apgrauzdē pannā bez taukvielām un atdzesē. Ķiploku nomizo un sakapā. Visus produktus sablendē, līdz izveidojas krēmīga pasta. Ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas. Pesto labi garšo ar makaronu ēdieniem, dārzeņu sautējumiem un zupām.

 

Recepte:  Ieva Salmane, stils Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs (www.garsigs.lv)

 

Sastāvdaļas

1. Skābenes
400 g
2. Ciedru rieksti
200 g
3. Rīvēts parmas siers
300 g
4. Liela ķiploka daiviņa
1 gab
5. Sāls
1 tējk.
6. Olīveļļa
4 ēd.k.



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas