Piena konfektes (Gotiņas)

 06. janvāris 2010 21:50 Recepte


Vāra pienu (krējumu) ar cukuru un vanilīnu, maisot pievieno sviestu, karsē, līdz sīrups sabiezē. Masai jābūt biezai, gaiši brūnai. Šķīvi vai pergamentu pārziež ar sviestu, izlej masu 1 cm biezumā, atdzesē, sagriež vēlamos gabaliņos.

Sīrupam var pievienot 100g apgrauzdētu sasmalcinātu riekstu.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Sastāvdaļas

1. Piens vai salds krējums
1 glāze
2. Cukurs
1 glāze
3. Sviests
1 ēd.k.
4. Vanilīns
5. Sviests pergamenta papīra pārziešanai



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas