Biskvīta mīklas karstais gatavošanas paņēmiens

 11. marts 2017 22:00 Recepte


Foto: Shutterstock.com


Olu dzeltenumus kopā ar baltumu liek traukā (vislabāk māla bļodā), pievieno cukuru, garšvielas un samaisa. Trauku ar olām liek karsta ūdens peldē un, nepārtraukti putojot, silda, līdz masas temperatūra sasniedz 40 grādus. Puto, līdz masa kļūst gaiša un palielinājusies tilpumā 3 reizes. Tad trauku no karstā ūdens izņem, masu putojot atdzesē, pēc tam iemaisa izsijātus kviešu miltus kopā ar kartupeļu cieti. Biskvīta mīklai mēdz pievienot cepamo pulveri (uz 8 olām apmēram 1 tējkaroti cepamā pulvera).
Sastāvdaļu daudzums parasti ir norādīts katrā receptē, kurā izmanto biskvīta mīklu.

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004
 

Sastāvdaļas

1. Olas
2. Cukurs
3. Kviešu milti
4. Kartupeļu milti
5. Garšvielas
6. Cepamais pulveris



0 Pievienot komentāru

Kategorijas