Ābolu ķīselis ar ingveru un rozmarīnu

 29. augusts 2009 15:00 Recepte


 

Ābolus nomizo un sagriež daiviņās.

Uzvāra ūdeni, cukuru un garšvielas.

Sīrupā liek ābolus. Uz lēnas uguns vāra, līdz āboli mīksti. Būtu labi, ja daļa daiviņu nesašķīstu.

Ķīseli iebiezina ar nelielā daudzumā iemaisītiem kartupeļu miltiem. Miltu maisījumu pievieno vienmērīgā strūklā, nepārtraukti maisa.

Ķīseli uzkarsē, lej bļodā. Apkaisa ar cukuru. Atdzisušu ķīseli pasniedz ar pienu.

Ķīseli var vārīt no rīvētiem āboliem. Sarīvētus ābolus apslaka ar citrona sulu, lai tie nenomelnētu. Ūdenī iemaisa cukuru, garšvielas un kartupeļu miltus. Nepārtaukti maisot, ķīseli uzvāra. Pievieno rīvētos ābolus.

Sastāvdaļas

1. Sasmalcināts rozmarīns
1/4 tējk.
2. 6 āboli apm.
750 g
3. Ūdens
600 g
4. Cukurs
2 - 3 ēd.k.
5. Rīvēts svaigs ingvers
1/2 tējk.
6. Kartupeļu milti
2 ēd.k.