Mammas, pievienojaties! Viesturdārzā notiks zīdīšanas zibakcija

Sestdien, 19. augustā, plkst. 13.00, Rīgā, Viesturdārzā notiks zīdošu mammu zibakcija – “Zīdu visur!”. Tajā aicināta piedalīties ikviena mamma ar savu bērnu, lai arvien vairāk iekļautu zīdošas māmiņas un viņu bērnus Latvijas publiskajā telpā.
Piedalīties un atbalstīt šo akciju aicināts ikviens vecāks un sabiedrības loceklis, ne tikai zīdošās māmiņas.

FOTO: Shutterstock.com

Piedalīties un atbalstīt šo akciju aicināts ikviens vecāks un sabiedrības loceklis, ne tikai zīdošās māmiņas.

Plkst. 14.00 zibakcijas dalībnieces no Viesturdārza (tikšanās pie dīķa) ar tramvaju dosies uz kafejnīcu “Kas dārzā”, kur akcija noslēgsies ar draudzīgu kopā būšanu. 
 

“Zibakcijas laikā zīdošās māmiņas vēlas parādīt, ka zīdīšana ir normāla bērniņa aprūpes sastāvdaļa, kas var notikt gan mājās, gan parkos, kafejnīcās un citās publiskās vietās – zīdoša mamma Latvijā var dzīvot sociāli aktīvu dzīvi. 

 

Ar savu piemēru vēlamies jaunajām māmiņām parādīt un iedrošināt, ka zīdīšana ir normāla, dabiska un ka to Latvijā atbalsta gan vecāki, gan Latvijas sabiedrība kopumā,” 

 

Reklāma
Reklāma

stāsta viena no zibakcijas organizatorēm Egija Dārzniece.
 

Saskaņā ar zinātniskajā žurnālā “Lancet” publicēto pētījumu, bērnu zīdīšanas ilgums un veiksmīga norise ir saistīta ne vien ar garāku bērna kopšanas atvaļinājumu, bet arī ar sabiedrības atbalstu un vispārējo noskaņojumu pret zīdīšanu kopumā. 
 

Akcijas organizatori cer, ka arvien vairāk Latvijas kafejnīcu un citas publiskas vietas pievienosies iniciatīvai “Zīdu visur!”, iedrošinot zīdošas māmiņas apmeklēt tās kopā ar saviem mazuļiem. 
 

Saistītie raksti