6 personām
Sēnes notīra un noslauka ar mitru drānu vai ātri noskalo aukstā, tekošā ūdenī un noslauka sausas.
Sēnes sagriež apmēram 1 cm biezās šķēlēs (mazākās sēnes pārgriež tikai uz pusēm).
Sīpolus sviestā un eļļā apcep gaiši zeltainus. Pievieno sēnes un cep uz straujas uguns. Kad sēnes uzsūkušas visas taukvielas, liesmu samazina, pieber sāli, piparus un maisa, līdz sāk izdalīties sēņu sula. Maisot turpina karsēt vēl 3-4 minūtes.
Pievieno krējumu un sautē 3-4 minūtes, līdz sēnes uzsūkušas daļu krējuma, bet atlikušais krējums sabiezējis. Sēnes liek siltā traukā un pasniedz kūpoši karstas.
Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995