Tomātu sacepums ar sieru, ķiplokiem un baziliku

 13. jūnijs 2016 20:00 Recepte  skatījumi: 8895



Foto: Shutterstock.com


4 personām

Tomātus noskalo, izgriež kātu vietas, sagriež daiviņās. Nomizotās ķiploka daiviņas sīki sasmalcina. Baziliku sakapā (dažas lapiņas atliek rotāšanai) un sajauc ar sasmalcinātiem ķiplokiem.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem.

Ietauko formu ar 1 ēdamkaroti olīveļļas. Kārto formā tomātu daiviņas vēdekļveidā, mazliet pārkaisa ar sāli un pipariem, kā arī daļu ķiploku un bazilika maisījuma un rīvēto sieru.

Šādā secībā liek nākamās kārtas, kamēr visi sagatavotie produkti izmantoti. Virsējā kārtā noteikti jābūt sieram. Pārslaka vēl atlikušo olīveļļu un cep sacepumu cepeškrāsnī apmēram 25 minūtes. Lai virsējā kārta būtu kraukšķīga, sieram pievieno 3 ēdamkarotes rīvmaizes.

Pasniedz traukā, kurā sacepums gatavots, rotā ar baziliku.

 

Recepte no grāmatas: Veselīgi ēdieni/Laimdota Rone. – Rīga: Jumava, 1999

Sastāvdaļas

1. Tomāti
900 g
2. Sāls, pipari
3. Ķiploks
3 daiviņas
4. Daži bazilika zariņi


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk