Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 5/5
    Liiga Priede

    Loti sirsniga, mila, profesionals sava darba... Drosi var vinai uzticeties

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

Skatīties m-aitu

Vidējā meita Rasa (3g) nesen pirmo reizi apmeklēja kino, skatījāmies "Auniņu Šonu". Kādu dienu meitām jautāju - iesim rīt uz kino? Rasa - Jā! Skatīties M-AITU! Piedalies APRĪĻA joku konkursā! Balvā: Rūjienas saldējums 50 EUR vērtībā! Rūjienas saldējums, kas gatavots no dabīga piena un krējuma, ir gadsimtos pārbaudīta vērtība. Neskatot

Skatīt visus jokus

Dienas recepte

Šokolādes kūkas recepte nepacietīgajiem cepējiem
Ko šodien uzkodīsim launagā pie kafijas? Varbūt kādu mazu mazītiņu šokolādes kūkas gabaliņu?

Receptes » Ievārījumi un konservi

Tomāti marinādes želejā

Recepte / Ievārījumi un konservi | Skatījumi 9480

Sastāvdaļas

1. Ūdens 1 glāze
2. Smaržīgie pipari 2 gab
3. Pipari 3 gab
4. Lauru lapa 1 gab
5. Cukurs 1 ēd.k.
6. Sāls 1 tējk.
7. 1 ēd.k. etiķis (9%) vai pustējk. citroskābes
8. Želatīns 15 g
9. Sīpoli 2 gab
10. Stingri, sarkani un dzelteni tomāti 500 g
11. Dilles, pētersīļu vai seleriju lapiņas

Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriedināšanai, tomātus nomazgā, nosusina, lielos sagriež šķēlēs. Notīra un nomazgā sīpolus, sagriež plānās šķēlēs. Noskalo zaļumus.

Uzvāra ūdeni, pieliek sāli, cukuru un garšvielas, tad pievieno etiķi. Uzbriedināto želatīnu sietiņā notecina un pievieno sagatavotajai marinādei. Iztīrītā traukā kārtām liek tomātus, sīpolus, zaļumu lapiņas. Produktus pārlej ar karstu marinādi. Burkas piesedz ar vāciņiem, liek katlā, kur ūdens temperatūra apmēram tāda pati kā burkās, un pasterizē 80 grādu temperatūrā (0,5 l burkas - 10 min, 1 l burkas - 15 min).

Pēc pasterizēšanas burkas tūlīt aizvalcē vai aizvāko ar plastmasas vāciņiem. Traukus atdzesē neapgāztus.

 

 

Recepte no grāmatas: Mājturība. Uzturs/A. Kļaviņa. – Rīga: Zvaigzne, 1993

Piesakies virtuves jaunumiem!


Raksts publicēts 9. Aug 2009 19:00



 

LAPAS KARTE