Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 4/5
    Violeta Fodina

    Ļoti jauka daktere...Ginekoloģijas jomā un neauglības risināšanai...

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

Joku konkurss: Slepus apēstā konfekte

Ar bērniem sarunājam, ka no savām bērnudārza Ziemassvētku paciņām katrs var apēst 2 končas, ko viņi arī laizīdamies izdara. Odita (3 gadi) uziet augšā uz meiteņu istabu. Nāk pēc laika lejā, sakot: “Mīļo mammīt, piedod, es apēdu kopā 3 končas. Biju palīdusi zem savas gultas un apēdu.”      Visus konkursam iesūtītos jokus la

Skatīt visus jokus

Receptes » Ievārījumi un konservi

Tomāti marinādes želejā

Recepte / Ievārījumi un konservi | Skatījumi 10844

Sastāvdaļas

1. Ūdens 1 glāze
2. Smaržīgie pipari 2 gab
3. Pipari 3 gab
4. Lauru lapa 1 gab
5. Cukurs 1 ēd.k.
6. Sāls 1 tējk.
7. 1 ēd.k. etiķis (9%) vai pustējk. citroskābes
8. Želatīns 15 g
9. Sīpoli 2 gab
10. Stingri, sarkani un dzelteni tomāti 500 g
11. Dilles, pētersīļu vai seleriju lapiņas

Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriedināšanai, tomātus nomazgā, nosusina, lielos sagriež šķēlēs. Notīra un nomazgā sīpolus, sagriež plānās šķēlēs. Noskalo zaļumus.

Uzvāra ūdeni, pieliek sāli, cukuru un garšvielas, tad pievieno etiķi. Uzbriedināto želatīnu sietiņā notecina un pievieno sagatavotajai marinādei. Iztīrītā traukā kārtām liek tomātus, sīpolus, zaļumu lapiņas. Produktus pārlej ar karstu marinādi. Burkas piesedz ar vāciņiem, liek katlā, kur ūdens temperatūra apmēram tāda pati kā burkās, un pasterizē 80 grādu temperatūrā (0,5 l burkas - 10 min, 1 l burkas - 15 min).

Pēc pasterizēšanas burkas tūlīt aizvalcē vai aizvāko ar plastmasas vāciņiem. Traukus atdzesē neapgāztus.

 

 

Recepte no grāmatas: Mājturība. Uzturs/A. Kļaviņa. – Rīga: Zvaigzne, 1993

Piesakies virtuves jaunumiem!


Raksts publicēts 9. Aug 2009 19:00



 

LAPAS KARTE