Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 4/5
    Dace Mūrniece

    Ļoti jauka zobārste. Lieliski saprotas ar bērniem!!!!

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

Mammu, re kur Pežo banka!

Tad viņam bija četri gadi un Latvijā vēl bija Krājbanka. Emīls perfekti iemācījies automašīnu nosaukumus un zīmītes - Audi, Volvo, VW u.t.t. Pastaigu laikā regulāri tika nosauktas visas stāvošās mašīnas. Staigājam pa Vecrīgu un pēkšņi dēla pārsteiguma sauciens: "Mammu, re kur pežo banka!" :) Iesūtījusi: Līga Sējēja.

Skatīt visus jokus

        

Receptes » Ievārījumi un konservi

Tomāti marinādes želejā

Recepte / Ievārījumi un konservi | Skatījumi 11121

Sastāvdaļas

1. Ūdens 1 glāze
2. Stingri, sarkani un dzelteni tomāti 500 g
3. Sīpoli 2 gab
4. Želatīns 15 g
5. 1 ēd.k. etiķis (9%) vai pustējk. citroskābes
6. Sāls 1 tējk.
7. Cukurs 1 ēd.k.
8. Lauru lapa 1 gab
9. Pipari 3 gab
10. Smaržīgie pipari 2 gab
11. Dilles, pētersīļu vai seleriju lapiņas

Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriedināšanai, tomātus nomazgā, nosusina, lielos sagriež šķēlēs. Notīra un nomazgā sīpolus, sagriež plānās šķēlēs. Noskalo zaļumus.

Uzvāra ūdeni, pieliek sāli, cukuru un garšvielas, tad pievieno etiķi. Uzbriedināto želatīnu sietiņā notecina un pievieno sagatavotajai marinādei. Iztīrītā traukā kārtām liek tomātus, sīpolus, zaļumu lapiņas. Produktus pārlej ar karstu marinādi. Burkas piesedz ar vāciņiem, liek katlā, kur ūdens temperatūra apmēram tāda pati kā burkās, un pasterizē 80 grādu temperatūrā (0,5 l burkas - 10 min, 1 l burkas - 15 min).

Pēc pasterizēšanas burkas tūlīt aizvalcē vai aizvāko ar plastmasas vāciņiem. Traukus atdzesē neapgāztus.

 

 

Recepte no grāmatas: Mājturība. Uzturs/A. Kļaviņa. – Rīga: Zvaigzne, 1993

Piesakies virtuves jaunumiem!


Raksts publicēts 9. aug 2009 19:00



 

LAPAS KARTE