Aptauja

Kad Latvijā svin Tēva dienu?

Oktobra otrajā svētdienā

Septembra otrajā svētdienā

23. februārī

Maija otrajā svētdienā

Latvijā Tēva diena nav oficiālo svētku sarakstā

Neko par to nezinu!

Atbildēt

Rezultāti | Iepriekšējās aptaujas

DELFI
tasty

Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 5/5
    Liiga Priede

    Loti sirsniga, mila, profesionals sava darba... Drosi var vinai uzticeties

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

Kādas ir puķes?

Mamma - meitai (2 g. 9 mēn.) jautā: "Kādas ir puķītes?" Meita: "Cmukas!: :D Piedalies AUGUSTA joku konkursā! Balva vairāk kā 50,00 EUR vērtībā Grāmata bērniem Smurfi. Visi uz skolu!, izdevniecība Jumava (cena veikalā 4.13 €) Grāmata bērniem Džordžs un Lielais Sprādziens, izdevniecība Jānis

Skatīt visus jokus

Baltais Eko

Dienas recepte

Konservēti dārzeņu salāti - recepte
Konservējam, konservējam, konservējam!

Šonedēļ populārākās ievārījumu un kompotu receptes!

  1. Zemeņu ievārījums
  2. Ogu pastila
  3. Ķiršu kompots
  4. Padomi ogu saldēšanai
  5. Zemeņu kompots

Receptes » Ievārījumi un konservi

Tomāti marinādes želejā

Recepte / Ievārījumi un konservi | Skatījumi 8821

Sastāvdaļas

1. Ūdens 1 glāze
2. Smaržīgie pipari 2 gab
3. Pipari 3 gab
4. Lauru lapa 1 gab
5. Cukurs 1 ēd.k.
6. Sāls 1 tējk.
7. 1 ēd.k. etiķis (9%) vai pustējk. citroskābes
8. Želatīns 15 g
9. Sīpoli 2 gab
10. Stingri, sarkani un dzelteni tomāti 500 g
11. Dilles, pētersīļu vai seleriju lapiņas

Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriedināšanai, tomātus nomazgā, nosusina, lielos sagriež šķēlēs. Notīra un nomazgā sīpolus, sagriež plānās šķēlēs. Noskalo zaļumus.

Uzvāra ūdeni, pieliek sāli, cukuru un garšvielas, tad pievieno etiķi. Uzbriedināto želatīnu sietiņā notecina un pievieno sagatavotajai marinādei. Iztīrītā traukā kārtām liek tomātus, sīpolus, zaļumu lapiņas. Produktus pārlej ar karstu marinādi. Burkas piesedz ar vāciņiem, liek katlā, kur ūdens temperatūra apmēram tāda pati kā burkās, un pasterizē 80 grādu temperatūrā (0,5 l burkas - 10 min, 1 l burkas - 15 min).

Pēc pasterizēšanas burkas tūlīt aizvalcē vai aizvāko ar plastmasas vāciņiem. Traukus atdzesē neapgāztus.

 

 

Recepte no grāmatas: Mājturība. Uzturs/A. Kļaviņa. – Rīga: Zvaigzne, 1993

Piesakies virtuves jaunumiem!


Raksts publicēts 9. Aug 2009 19:00



 

LAPAS KARTE