Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 4/5
    Violeta Fodina

    Ļoti jauka daktere...Ginekoloģijas jomā un neauglības risināšanai...

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

Papīr pipar tēja

Kādu vakaru uztaisu sev piparmētru tēju, un Lienīte: "Es arī gribu to papīr pipar tēju!" Piedalies JANVĀRA joku konkursā! Balvā grāmatas vairāk kā 60,00 EUR vērtībā Vinnijs Pūks. Gaišu dienu grāmata. (Egmont) Cena: 7,39 EUR Karmena Rīda. Manhetenas dārgumi. (Kontinents) Cena (aptuvenā): 5,00 EUR Tēva un meitas grāmata.&nbs

Skatīt visus jokus

Dienas recepte

Gardā biskvīta kūka saldai nedēļas nogalei - recepte
Atpūties saldā nedēļas nogalē!

Jaunākais forumā

Receptes » Ievārījumi un konservi

Tomāti marinādes želejā

Recepte / Ievārījumi un konservi | Skatījumi 9344

Sastāvdaļas

1. Ūdens 1 glāze
2. Smaržīgie pipari 2 gab
3. Pipari 3 gab
4. Lauru lapa 1 gab
5. Cukurs 1 ēd.k.
6. Sāls 1 tējk.
7. 1 ēd.k. etiķis (9%) vai pustējk. citroskābes
8. Želatīns 15 g
9. Sīpoli 2 gab
10. Stingri, sarkani un dzelteni tomāti 500 g
11. Dilles, pētersīļu vai seleriju lapiņas

Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriedināšanai, tomātus nomazgā, nosusina, lielos sagriež šķēlēs. Notīra un nomazgā sīpolus, sagriež plānās šķēlēs. Noskalo zaļumus.

Uzvāra ūdeni, pieliek sāli, cukuru un garšvielas, tad pievieno etiķi. Uzbriedināto želatīnu sietiņā notecina un pievieno sagatavotajai marinādei. Iztīrītā traukā kārtām liek tomātus, sīpolus, zaļumu lapiņas. Produktus pārlej ar karstu marinādi. Burkas piesedz ar vāciņiem, liek katlā, kur ūdens temperatūra apmēram tāda pati kā burkās, un pasterizē 80 grādu temperatūrā (0,5 l burkas - 10 min, 1 l burkas - 15 min).

Pēc pasterizēšanas burkas tūlīt aizvalcē vai aizvāko ar plastmasas vāciņiem. Traukus atdzesē neapgāztus.

 

 

Recepte no grāmatas: Mājturība. Uzturs/A. Kļaviņa. – Rīga: Zvaigzne, 1993

Piesakies virtuves jaunumiem!


Raksts publicēts 9. Aug 2009 19:00



 

LAPAS KARTE