DELFI

Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 3.5/5
    Inta Linde

    Profesionāle. Ja no Jūsu zoba atlikusi desmitā daļa, viņa uzbūvēs jaunu un vēl- Viļķenes bērniem ir labākie zobi Latvijā. Neticiet? Atbrauciet un apskatiet!

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

Mēs tev piedzimām, un tad tu paliki tieva. Tagad esi laimīga?

​Ričards (3,5) skatās bildi, kurā mammai liels puncis un komentē: "Aija, mēs tev piedzimām un tad tu paliki tieva. Vai tu tagad esi laimīga?" Piedalies JŪLIJA joku konkursā! BALVA VAIRĀK KĀ 50,00 EUR VĒRTĪBĀ NO APGĀDA ZVAIGZNE ABC   Lai iesūtītu savu joku konkursam, SPIED ŠEIT!

Skatīt visus jokus

Baltais Eko

Dienas recepte

Mācies pagatavot gardu kompotu mājās! Recepte
Pagatavo gardu pašmāju ķiršu kompotu ziemai!

Šonedēļ populārākās ievārījumu un kompotu receptes!

  1. Zemeņu ievārījums
  2. Ogu pastila
  3. Ķiršu kompots
  4. Padomi ogu saldēšanai
  5. Zemeņu kompots

Receptes » Ievārījumi un konservi

Tomāti marinādes želejā

Recepte / Ievārījumi un konservi | Skatījumi 8690

Sastāvdaļas

1. Ūdens 1 glāze
2. Smaržīgie pipari 2 gab
3. Pipari 3 gab
4. Lauru lapa 1 gab
5. Cukurs 1 ēd.k.
6. Sāls 1 tējk.
7. 1 ēd.k. etiķis (9%) vai pustējk. citroskābes
8. Želatīns 15 g
9. Sīpoli 2 gab
10. Stingri, sarkani un dzelteni tomāti 500 g
11. Dilles, pētersīļu vai seleriju lapiņas

Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriedināšanai, tomātus nomazgā, nosusina, lielos sagriež šķēlēs. Notīra un nomazgā sīpolus, sagriež plānās šķēlēs. Noskalo zaļumus.

Uzvāra ūdeni, pieliek sāli, cukuru un garšvielas, tad pievieno etiķi. Uzbriedināto želatīnu sietiņā notecina un pievieno sagatavotajai marinādei. Iztīrītā traukā kārtām liek tomātus, sīpolus, zaļumu lapiņas. Produktus pārlej ar karstu marinādi. Burkas piesedz ar vāciņiem, liek katlā, kur ūdens temperatūra apmēram tāda pati kā burkās, un pasterizē 80 grādu temperatūrā (0,5 l burkas - 10 min, 1 l burkas - 15 min).

Pēc pasterizēšanas burkas tūlīt aizvalcē vai aizvāko ar plastmasas vāciņiem. Traukus atdzesē neapgāztus.

 

 

Recepte no grāmatas: Mājturība. Uzturs/A. Kļaviņa. – Rīga: Zvaigzne, 1993

Piesakies virtuves jaunumiem!


Raksts publicēts 9. Aug 2009 19:00



 

LAPAS KARTE