Aveņu kūciņas

 20. jūlijs 2009 15:00 Recepte  skatījumi: 9246

12 gabali, 10 minūtes sagatavošanai, plus 25 minūtes cepšanai.



Foto: Imants Ķīkulis


Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem.
Sagatavo kēksiņu formiņas. Liec lielā bļodā miltus, cepamo pulveri, sviestu, olas, cukuru un apelsīna miziņu. Ar mikseri, kas noregulēts uz lēniem apgriezieniem, sakul visu viendabīgā masā. Saudzīgi iemaisi avenes. Lej mīklu formiņās un pārkaisi ar mandeļu skaidiņām. Cep aptuveni 25 minūtes, līdz kūciņas zeltaini brūnas. Gatavas pārkaisi ar pūdercukuru.

Izmēģini arī:

Citronu un magoņu kēksiņi

Konfekšu un ābolu mafini

Šokolādes mafini



Teksts un receptes: Ieva Salmane, žurnāls Garšīgs (www.garsigs.lv)
Stils: Ilze Dušele

 

Sastāvdaļas

1. Pūdercukurs pārkaisīšanai
2. Mandeļu skaidiņas
50 g
3. Svaigu vai saldētu aveņu
200 g
4. Rīvēta miziņa no 1 apelsīna
5. Cukurs
200 g
6. Olas
4 gb
7. Kausēts sviests
200 g
8. Cepamais pulveris
3 tējk.
9. Milti
250 g


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk