Kartupeļu un sīpolu zupa

Smaržīga buljona zupa!

FOTO: Shutterstock.com

Smaržīga buljona zupa!

Sīpolus sviestā un eļļā apcep brūnus, pievieno sāli pēc garšas un atstāj uz pannas.

Kartupeļus vāra 3 glāzēs buljona. Kad kartupeļi mīksti, tiem pievieno ceptos sīpolus un taukvielas, kurās tie cepušies.

Zupai pielej atlikušo 1/2 glāzi buljona un uzvāra.

Ar koka karoti daļu kartupeļu gabaliņu saspaida pret katliņa malām.

Turpina vārīt vēl 8-10 minūtes. Ja zupa pārāk bieza, pievieno vēl buljonu.

Ļoti koncentrētu buljonu var aizstāt ar ūdeni.

Katliņu noņem no uguns, pievieno zupai Parmas sieru, ja vajadzīgs - ari sāli. Galdā pasniedz kopā ar Parmas sieru.

Reklāma
Reklāma

Ieteikums: Pēc kartupeļu un sīpolu zupas labi garšos vienkārši gaļas ēdieni zemnieku gaumē.

 

Marčella Hazana Itāļu virtuve. Jumava 1995. gads

 

Sastāvdaļas

  • Mājās gata vota vērša gaļas buljona vai buljona koncentrāts - 3 1/2.gl
  • Nomizoti, mazos kubveida gabaliņos sagriezti kartupeļi - 1.kg
  • Sāls.pēc garšas
  • Augu eļļa - 3.ēd. karotes
  • Sviests - 3.ēd. karotes
  • Nomizoti, plānās šķēlēs sagriezti sīpoli - 700.gr
  • Svaigs parmas siers - 3.ēd. karotes