Soļanka. Kā radīta šādam vakaram

 21. februāris 2009 10:00 Recepte  skatījumi: 12942


Foto: Shutterstock.com


Sadala gaļu un cīsiņus, kā arī burkānus, papriku, ķiploku, sīpolu un tomātu mērci 2 vienādās daļās. Katru sadalīto daļu sagriež akurātos gabaliņos. Pusi sagrieztā sīpola liek uz pannas kopā ar ķiploku, burkānu un papriku, sāk cept. Pusi sagrieztās gaļas kopā ar speķi liek apm. 5l katlā, aplej ar ūdeni un sāk vārīt. Pannā pievieno sagriezto jēlo gaļu, pievieno sāli un turpina cept uz nelielas uguns... Katlā, kad tas sāk vārīties, nosmeļ putas, pievieno sīpolus, burkānus, papriku, ķiploku, cīsiņus, sāli un garšvielas, turpina vārīt... Pannā gaļa jau nedaudz apcepusies - pievieno speķi, turpina cept.... Katlā viss vārās - uz mierīgas uguns... Pannā, kad speķis sācis suloties, pievieno cīsiņus, vēl nedaudz pacep kopā, un tad pievieno apm. 1/2 tomātu mērces. Uzliek vāku un ļauj visam sutināties kopā, kamēr visas sastāvdaļas iegūst vienu krāsas toni - apmēram 10 minūtes - uz nelielas uguns. Tagad - atbildīgs moments - visu pannas saturu pārlej katlā, pievieno pārējo tomātu mērci, samaisa, noregulē mērenu karstumu un turpina visu vārīt kopā kādas 10-20 minūtes - gaļai jābūt mīkstai. Kad viss labi savārījies, piegriež klāt gurķi - sagrieztu kubiciņos, un ļauj visam atkal pavārīties minūtes 5. Pievieno melnās olīvas, pavāra vēl minūtes 3. Tagad zupa gatava!:) Kad zupu pasniedz galdā, šķīvī tai pievieno šķēlīti citrona un skābu krējumu, apkaisa ar zaļumiem.... Labu apetiiti!:)))

Sastāvdaļas

1. Lauru lapa
pēc izvēles
2. Žāvēts šķiņķis ar nedaudz treknuma
200 gr
3. Garšvielas-pipars,sāls,chili,u.t.t
pēc izvēles
4. Svaiga liesa cūkas gaļa
200 gr
5. Cīsiņi
pēc izvēles
6. Paprika-sarkanā
1 gab
7. Burkāns
2 palieli
8. Sīpols
1liels vai -2ma gab
9. Tomātu mērce dabīga
1 burciņa
10. Sālīts gurķis
gab
11. Ķiploks
1-2 daiviņas
12. Citrons
1 gab
13. Dilles,lociņi
pēc izvēles
14. Olīvas melnās bez kauliniem
1 mazā burciņa/pēc vajadziibas


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas