Brokoļu – kartupeļu biezputra ar tītara gaļu (no 8. mēneša)

 25. maijs 2017 8:00 Recepte  skatījumi: 4543


Foto: Shutterstock.com


 

Brokoļus noskalo, sadala ziedkopās, kātiņus sagriež plānās šķēlēs. Kartupeļus nomizo, nomazgā, sagriež nelielos gabalos. Gaļu noskalo aukstā ūdenī, sagriež mazos gabaliņos. Dārzeņus un gaļu liek vārīties, pārlejot ar 150 ml ūdens. Kad ūdens vārās, samazina liesmu un uz lēnas uguns ar vāku noslēgtā katlā turpina vārīt apmēram 20 minūtes. Kad ēdiens gatavs, to nedaudz atdzesē, ar elektrisko smalcinātāju pārvērš biezenī, izmantojot arī ūdeni, kurā produkti vārīti. Biezenim pievieno sviestu un ēdienu pasniedz mazulim.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

Sastāvdaļas

1. Sviests
1 tējkarote
2. Tītara gaļa, fileja
20 gr
3. Kartupeļi
50 gr
4. Brokoļi
100 gr


0 Pievienot komentāru

Kategorijas