Kabaču salāti

 28. janvāris 2009 17:00 Recepte  skatījumi: 3978



 

Kabačus nomizo, sagriež 5 mm biezās šķēlītēs, mazliet apsāla, apviļā miltos, eļļā apcep. Skaidiņās sarīvētus dārzeņus arī apcep un izsautē mīkstus. Emaljētā traukā kārto pārmaiņus kabaču šķēles ar dārzeņiem. Tomātu biezenim pievieno eļļu, etiķi, ingveru, piparus, dilles, sāli, cukuru, visu labi sajauc, lej pāri kabačiem. Cep cepeškrāsnī 20—25 minūtes. Lieto kā piedevu sviestmaizēm, kā salātus pie siltiem un aukstiem gaļas un zivju ēdieniem. (Par garšvielu var izmantot ķiploku.)

 

V. Gustava, I. Jansone. Pavārgrāmata. Izdevniecība Liesma, 1978

Sastāvdaļas

1. Kviešu milti
2. Burkāni
300 g
3. Selerijas
100 g
4. Pētersīļi
100 g
5. Puravi
100 g
6. Eļļa
200 g
7. Sāls, pipari
8. Ingvers
9. Etiķis
10. Dilles
11. Cukurs
12. Tomātu biezenis
13. Kabači
3 kg


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk