Izveidota Alianse Vīriešu Veselībai ar mērķi mudināt vīriešus rūpēties par savu veselību

Sadarbojoties vairākām nevalstiskām organizācijām, ir izveidota Alianses Vīriešu Veselībai, kuras mērķis ir panākt, lai katram Latvijas vīrietim pa pastu tiktu izsūtītas valsts informatīvās vēstules par regulārām veselības pārbaudēm, arī audzēja (vēža) pārbaudēm, līdzīgi kā tas ir sievietēm par krūts un dzemdes kakla vēža skrīningu.

FOTO: Shutterstock.com

"Alianse Vīriešu Veselībai" pašlaik apvieno sešas organizācijas - Telpavīriem.lv, emocionālās veselības biedrība Sauleszīmes, Movember Latvija, Dažādas paaudzes par dzīvi, Vīri sasniedz maksimumu, Zināšanu telpa Zikurāts.

Turpinās sarunas par citu organizāciju pievienošanos. AVV viens no ilgtermiņa pamatmērķiem - pastāvīgi veikt informatīvo darbu, sabiedrībai pēc iespējas vairāk uzzinot par katra cilvēka, katra vīrieša veselības profilaktisko pārbaužu nozīmi.

Atbalstu AVV ir izteikušas arī vairākas Latvijā zināmas personas. Tai skaitā Valters Frīdenbergs, mūziķis, raidījuma “Gudrs, vēl gudrāks” vadītājs: “Mēs vīrieši esam spēcīgi, mēs varam daudz, mēs varam visu, tāpēc esi īsts vīrietis un ej pārbaudies! Un dāmas, jūs taču vēlaties sev blakus veselu vīrieti, esiet viņa sargeņģelis, ejiet kopā!”

Tāpat vīriešu veselības nozīmību uzsver skolotājs un tulks Pēteris Medenis, kurš zināms arī latviešu vidū ārpus Latvijas: “Es par savu saslimšanu kā “evaņģēlists” runāju visur, lai citi cilvēki neielaiž savu slimību. Es uzturu sevī dzīves filozofiju, ka jau esmu “vinnētājs”, ka šorīt esmu piecēlies, jo tūkstošiem nepieceļas. Tad dienu dzīvoju priecīgi un tik pilnīgi cik es varu. Tā darīt es ieteiktu katram un, protams, ejiet pārbaudīties, pārbaudiet savu veselību!”
 
Alianse min arī citus mērķus un izvirzītos uzdevumus, kuri valsts līmenī skar vīriešu, gan fiziskās, gan garīgās veselības, arī visas sabiedrības veselības saglabāšanu un veicināšanu. AVV aicina vairāk pievērst uzmanības dažādu slimību laicīgai novēršanai, tai skaitā, uzmanību sirds un asinsvadu slimību, dažādu audzēju (vēžu) slimību lietām-prostatas vēzim u.c., mugurkaula slimību, depresijas slimības, demences, pārkinsona u.c. slimību lietām.

Reklāma
Reklāma