Lieliska dāvana bērnudārzniekam – fotogrāmata

Daudzās bērnudārzu vecākajās grupiņās vecāki jau ir sākuši spriest, kādas būtu piemērotākās dāvanas, ko pasniegt mazajiem absolventiem. Jā, izlaidums vēl šķietami tālu, taču labas dāvanas sagatavošanai jāpievēršas laikus, īpaši, ja tā ir fotogrāmata. 

Gaumīga un pārdomāta fotogrāmata būs lieliska piemiņa visas dzīves garumā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gaumīga un pārdomāta fotogrāmata būs lieliska piemiņa visas dzīves garumā.


Kas ir fotogrāmata?
Fotogrāmata ir no pašu fotogrāfijām veidots foto albums ar oriģinālu dizainu un saturu, kas pēc tam tipogrāfijā kvalitatīvi izdrukāts un iesiets cietajos vākos.

 

Kāpēc fotogrāmata? 
Fotogrāmata ir lielisks veids, kā saglabāt dzīves īpašos mirkļus – pēc daudziem gadiem bērnam būs patīkami pāršķirstīt atmiņu pilnās grāmatu lapas un atcerēties brīnišķīgus brīžus no bērnudārznieka gaitām. 

 

Kāda būs fotogrāmata?
Fotogrāmatai būs matētas lapas, kas drukātas uz īpaša 150 g smaga zīdpapīra. Tāpat būs personalizēts cietais vai mīkstais vāks, pārklāts ar glancētu laminātplēvi, vai ādas cietie vāki. 

 

Kāpēc jau laikus jādomā par fotogrāmatas saturu?
Lai izveidotu ideālo fotogrāmatu, tās veidošanas procesam jāvelta regulārs darbs. Varat vienoties ar pārējiem bērnudārza grupiņas vecākiem, kurš uzņemsies bērnudārza pasākumu fotografēšanu. Lai uzdevumu vienkāršotu, varat vienoties, ka kāds vecāks fotografēs, piemēram, rudens saulgriežu svinības bērnudārzā, cits Valsts svētku atzīmēšanu, vēl kāds vienkārši pēcpusdienā apciemos mazos, lai iemūžinātu ikdienas rotaļas un nodarbes. Pēc tam vecāki var vienoties par to, kuras bildes ievietot fotogrāmatā, kā arī izdomāt interesantus un asprātīgus bilžu parakstus, kas raksturo notikumu un bērnu noskaņojumu.

Reklāma
Reklāma

Zoombook fotogrāmata

Kā atlasīt foto?
Atmetiet kadrus, kuri atkārtojas vai ir nenozīmīgi un miglaini, un sakārtojiet atlasītās fotogrāfijas hronoloģiskā secībā. Sakārtojiet atlasītās fotogrāfijas pa tēmām, piemēram, 1. septembris bērnudārzā, rudens svinēšana, Valsts svētki, Ziemassvētki, pavasara gaidīšana, sporta dienā bērnudārzā u.c. Nenoliedzami, kvalitatīvas fotogrāfijas fotogrāmatā izskatīsies lieliski, taču bieži vien ikdienas mirkļi noķerti ar zemākas izšķirtspējas kamerām, kas ir, piemēram, telefonos. Tādēļ zemākas kvalitātes fotogrāfijas kombinējiet pa trim vai četrām vienā atvērumā (lapaspusē) – tādējādi albumu padarīsiet interesantāku un necietīs drukas kvalitāte. Spilgtām un emocionālām fotogrāfijām veltiet vairāk vietas. Fantastiski izskatās viena efektīva fotogrāfija pa visu lapaspusi vai pat pa visu atvērumu.


Dekorēšanas elementi
Domājot par fotogrāmatas dizainu, ZOOMBOOK piedāvā iespēju gan izmantot pašu izvēlētu fonu, vai arī izmantot jau ZOOMBOOK programmā piedāvātos šablonus.

 

Ieskaties: www.zoombook.lv