Aktuāli rudenī! Gaileņu-vistas ''podiņš''

Lielas un mazas gailenītes un citas rudens veltes. Ķeramies klāt gatavošanai!

Ir vērts doties sēņot šī gardā sautējuma dēļ!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ir vērts doties sēņot šī gardā sautējuma dēļ!

Sastāvdaļas:

  • kartupeļi
  • burkāni
  • sīpoli
  • vistas fileja
  • gailenes
  • sviests
  • saldais krējums
  • ''Ievas siers''
  • garšvielas (karijs, sāls, pipari)

 

Gatavošana:

1. Notīra gailenes, sasmalcina un apcep sviestā.

2. Vistas fileju sagriež strēmelītēs, apcep.

3. Nomizo sīpolu, sagriež pusgredzenos, apcep.

4. Nomizo kartupeļus un burkānus. Kartupeļus sagriež kubiņos un sālsūdenī nedaudz pasautē. Nolej ūdeni. Burkānus sagriež ripiņās (izgriezu kā puķīti), un arī nedaudz pasautē.

Reklāma
Reklāma

5. Māla podiņos kārto saceptās gailenītes, kartupeļus, burkānus, vistas fileju (uz vistas filejas uzkaisa nedaudz karija), sīpolus. Beigās atkal kārto gailenītes.

6. Saldajā krējumā nedaudz iemaisa sāli un pārlej pāri visam podiņā.

7. Podiņam liek virsū vāciņu un to ievieto sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 180-200 grādos, apmēram pusstundu.

8. Pirms pasniegšanas pārkaisa sieru un ieliek uz mirkli cepeškrāsnī, lai izkustu siers.

9. Šo gardo ēdienu pasniedz galdā ar visu podiņu!

 

Receptes autore Agita Gabrāne.