Panna cotta ar zemenēm. Liekam lietā saldētā ogas

Panna cotta itāliešu valodā nozīmē ceptais putukrējums... Tas tik kārdinoši izskatās,  tāpēc ir grūti pateikt nē šim spēcīgi treknajam desertam, īpaši, ja to pasniedz  ar svaigu zemeņu mērci. Un nevajag arī! Vaniļas vietā vari izmantot citrona miziņu, amaretto liķieri, eksotiskākam variantam krējuma vietā ņem kokosriekstu pienu. 

Tas tik kārdinoši izskatās... Foto: Imants Ķīkulis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tas tik kārdinoši izskatās... Foto: Imants Ķīkulis

 4 porcijas

Gatavošana 25 minūtes plus atdzesēšanai ledusskapī 6 stundas.

 

Sastāvdaļas:

1 vaniļas pāksts (1 paciņa vanilīncukura)

300 ml saldā krējuma

50 g cukura

2 tējk. želatīna

mazliet sviesta formiņu ieziešanai

Mērcei:

250 g svaigu zemeņu (var izmantot saldētās)

Reklāma
Reklāma

2 ēdk. cukura

 

Gatavošana: 

1. Pārgriez gareniski vaniļas pāksti, izkasi sēklas. Lej nelielā katliņā krējumu, pievieno tam vaniļas sēklas līdz ar pārgriezto pāksti un cukuru. Uz mazas uguns vāri krējumu 10 minūtes. Noņem no uguns.

2. Iemērc želatīnu aukstā ūdenī. No krējuma izzvejo vaniļas pāksti. Kad želatīns uzbriedis, liec klāt krējumam un maisi, kamēr tas izšķīdis. Iezied 150 ml trauciņus ar sviestu ļoti plānā kārtiņā. Sadali krējuma masu trauciņos, ļauj tiem padzist un tad liec ledusskapī, lai sarec.

3. Zemenes notīri un sablenderē kopā ar cukuru. Iegūto masu izberz caur sietu. Vieglītēm apslidini nazi gar formiņu sieniņām un izgāz krēmus uz šķīvīšiem. Lej apkārt krēmam mērci un pasniedz.

 

 Avots: Žurnāls 100 labi padomi 2011/6

 

Sastāvdaļas