Spageti ar dārzeņu mērci

 06. janvāris 2015 14:40 Recepte  skatījumi: 14904

Makaronus mēdz uzskatīt par vienkāršu ēdienu, taču, izvēloties šo recepti, spageti liksies pavisam izsmalcināta vakariņu izvēle. 



Foto: Shutterstock.com

Noteikti nepiemirsti ēdienu pārkaisīt ar zaļumiem!


Porcijas 4 - 6 gab

Gatavošana: 1 h 10 min

Pannā sakarsē eļļu, ieber tomātus, baklažānu, papriku, ķiplokus, olīvas, kaperus un baziliku un sautē 5 minūtes. Pieber sāli un sautē vēl apmēram 30 minūtes, līdz dārzeņi mīksti. Ik pa brīdim apmaisa. Spageti liek lielā daudzumā verdoša sālsūdens un vāra. 4 ēdamakrotes spageti ūdens pievieno dārzeņiem. Makaronus nokāš un pievieno mērcei. Apkaisa ar pekorīno (cietais siers, kas gatavots no aitas piena), samaisa, pasniedz karstus.

 

 

Recepte no grāmatas: Veģetārā pavārgrāmata.- Jāņa Rozes apgāds, 2006

Sastāvdaļas

1. Kubiņos sagriezti tomāti
500 g
2. Spageti
500 g
3. Sāls
4. Olīveļļa
4 ēd.k.
5. Svaigs saplūkāts baziliks
1 sauja
6. Noskaloti sālīti kaperi
1 ēd.k.
7. Melnās olīvas bez kauliniem
12 gab
8. Sīki sakapāta ķiploka daiviņa
1 gab
9. Strēmelēs sagriezta dzeltenā paprika
1 gab
10. Kubiņos sagriezts baklažāns
1 gab
11. Sarīvēts pekorīno (vai cits) siers
60 g


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk