Ķirbju kūka 3

 30. septembris 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 20822



 

Ķirbi sagriež kubiņos, pielej pāris karotes ūdens un sautē mīkstu. Padzesē un sablenderē. Nomizo 2 ābolus, sagriež šķēlītēs. 2 ābolus sviestā apcep, pārkaisa 2 ēd.k. cukura un vēl pacep līdz āboli karamelizējas. Ķirbim pievieno olas, 100 g cukuru, kanēli, cepumu drupačas, cepamo pulveri, iemaisa ceptos ābolus. Masu liek ietaukotā veidnē un pārliek ar 3 ābola šķēlītēm, pārkaisa brūklenes un atlikušo cukuru. 200 grādos cep cepeškrāsnī apm. 50 min.

Šo kūku gatavoju arī tētim, kuram ir cukura diabēts. Tikai tad cepumus lieku diabētiskos (var nopirkt RIMI pie diabētiķu prod., paciņas forma kā Selgai, nav dārgi), bet cukura vietā diabētisko cukuru un beru mazāk kā receptē paredzēts. Tētim ļoti garšo :)

 

 

 Iesūtījusi: Līga Bandeniece, recepšu konkursa Ķirbju ražas svētki dalībniece

Sastāvdaļas

1. Sviests
pikucīts cepšanai
2. Ķirbja mīkstums
500 grami
3. Āboli
3 gab.
4. Olas
2 gab.
5. Cukurs
200 grami
6. Cepumu drupačas
1/2 glāze
7. Cepamais puiveris
1 tējkarote
8. Brūklenes
1 sauja
9. Kanēlis


3 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk