Cepti ziedkāposti ar sieru

 11. septembris 2009 22:00 Recepte  skatījumi: 24104

Šo ēdienu vari pasniegt gan kā galveno maltīti, gan kā piedevu gaļas vai zivju ēdienam. Vari to papildināt ar dažādām mērcēm vai krējumu.



Foto: Imants Ķīkulis


 

4–6 personām
25 minūtes sagatavošanai

 

Pagatavošana:

1. Sadali kāpostu pa ziedkopām un vāri sālsūdenī piecas minūtes. Nosusini.
2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Izkausē cepamajā traukā sviestu. Sakul olas. Apmērcē katru ziedkopu olās, pēc tam apviļā rīvmaizē, liec cepamajā traukā un cep desmit minūtes. Pārkaisi ar sieru un cep vēl piecas minūtes, līdz siers izkusis un uzburbuļojis.
Pasniedz nekavējoties.

Izmēģini!
Ziedkāposta vietā derēs arī brokoļi vai eksotiskā izskata romanesku kāposts. Ja dārzeņi jauni, uzmanies ar apvārīšanu – tie var ātri izjukt. Tādā gadījumā liec tos cepešpannā, vienkārši pārlej ar olu un pārkaisi ar rīvmaizi. Ja patīk cietāki dārzeņi, vārāmajam ūdenim pievieno nedaudz etiķa.

 

Recepte: Ieva Salmane,  stils: Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs

 


 

Sastāvdaļas

1. Vidēja ziedkāposta galviņa
1 gab
2. Sāls
3. Sviests
2 ēd.k.
4. Olas
2 gab
5. Rīvmaize
50 g
6. Sarīvēts, labi kūstošs siers
200 g


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk