Fetas un tomātu salāti

 10. septembris 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 9021

Vari lielāku daudzumu grauzdiņu pagatavot jau iepriekš un glabāt slēgtā traukā. Tad maltītes vai vienkāršu uzkodu sagatavošana prasīs vēl mazāk laika. Tas ir ērti un arī ekonomiski – ar vienu cepeškrāsns uzkarsēšanu iegūsi sastāvdaļas vairākām ēdienreizēm.



Foto: Imants Ķīkulis


 

4 porcijas    

20 minūtes sagatavošanai

Pagatavošana:

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Maizes šķēles apslaki ar divām ēdamkarotēm eļļas un krāsnī viegli apbrūnini. Kad maize nedaudz padzisusi, ierīvē to ar pārgrieztām ķiploka daiviņām. Noliec, lai pilnībā atdziest, un tad salauz kumosa lieluma gabaliņos.
2. Tomātus, gurķi, avokado un sieru sagriez līdzīgos palielos gabalos. Liec uz šķīvjiem, pievieno maizi un pārslaki ar balzametiķa un atlikušās eļļas maisījumu.

Der zināt!
Feta ir grieķu siers, ko tradicionāli gatavo no aitas piena, kam dažreiz pievieno kazas pienu. Lai dažādotu piedāvājumu un izpatiktu visām gaumēm, mūsdienās to mēdz gatavot arī no laba govs piena. Tam ir maiga tekstūra, un tas ir diezgan sāļš. Gatavojot ar fetas sieru, vienmēr uzmanies ar sāls pievienošanu. Šie salāti lieliski garšos arī ar Latvijā gatavotajām kazas siera bumbiņām Labrīt.
 

Recepte Ieva Salmane, stils Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs

Sastāvdaļas

1. Ciabatta maize
8 šķēles
2. Olīveļļa
3 ēdk.
3. Ķiploka daiviņas
2 gab
4. Gurķis ap 300 g
1 gab
5. Gatavi avokado
2 gab
6. Fetas siers
150 g
7. Balzāmetiķis
2 ēdk.
8. Tomāti
2 gab


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk