Virtuvē pusaudzis un pusfabrikāti. 3 receptes ar garantiju, ka izdosies!

Ātri un ar garantiju, ka būs garšīgi – tāds, iespējams, ir pusaudžu moto, ja ēdiens jāgatavo pašiem. Lai to panāktu, lietā var likt pusfabrikātus, taču ne treknus, sāļus vai pārcukurotus.
  • Normunds Baranovskis

    Normunds Baranovskis

    šefpavārs

Veikalos pieejamas dažnedažādas sagataves, kas ļauj ēdienu pagatavot ātri, turklāt tas ir gards un pat veselīgs.

FOTO:

Veikalos pieejamas dažnedažādas sagataves, kas ļauj ēdienu pagatavot ātri, turklāt tas ir gards un pat veselīgs.

Lai ēdiens būtu gatavs ātri, nav vienmēr jāizmanto zināmās fast food pieejas – trekns, sāļš vai pārcukurots. Veikalu klāstā šobrīd ir pieejamas dažnedažādas sagataves, kas ievērojami paātrinās ēdiena pagatavošanas laiku, turklāt – būs gardi un pat veselīgi.

“Rimi Bērniem” garšas eksperts Normunds Baranovskis dalās ar trim receptēm, kas būs pa spēkam pusaudzim un garšos gluži kā populārajiem ēdienu piegādātājiem – stilīgais un vieglais voks un divi mutē kūstoši karstie pīrāgi.


Rīsu nūdeles ar vistu un dārzeņiem

2 personām
Gatavošanas laiks: 15 minūtes

 

Nepieciešams:

  • 100 g plato rīsu nūdeļu
  • 100 g vistas filejas
  • 2 ēdamkarotes eļļas cepšanai
  • 200 g dārzeņu voka “Rimi” ķīniešu gaumē cepšanai (saldēts)
  • 100 ml “Ajvar” mērces ICA
  • 1 sīpolloks

 

Pagatavošana

  1. Tējkannā uzvāra 1 litru ūdens un aplej rīsu nūdeles, kas ieliktas bļodā. Tās būs gatavas 3–5 minūšu laikā.
  2. Pa to laiku sagriež strēmelītēs vistas fileju un apcep eļļā uz sakarsētas pannas.
  3. Cep 2 minūtes, tad pieliek dārzeņus – pa taisno no saldētavas. Nedaudz apmaisa un lej mērci, papildus pievienojot vēl 50 ml ūdens.
  4. Gaida, kad masa sāk vārīties, un tad ļauj mērcei pavārīties 1 minūti, lai izsilst dārzeņi. Izmantojot sietu, nokāš nūdeles un pievieno tās mērcei.
  5. Apmaisa dažas reizes un pasniedz ar smalki sagrieztiem lociņiem.

 

Zivs pīrāgs

2 personām
Pagatavošanas laiks: 35 minūtes

 

Nepieciešams
Pīrāgam:

  • 2 loksnes (200 g) kārtainās mīklas
  • 1 ola
  • 1 kubiņš atsalušu maltu spinātu “Rimi”
  • 2 saujas rīvēta siera (ieteicams izvēlēties mocarellas tipa sieru)
  • 2 x 100 g zivs filejas (pēc paša ieskatiem)
  • 2 šķipsnas sāls

 

Reklāma
Reklāma

Pasniegšanai:

  • 200 g zaļo zirnīšu “Rimi” (saldēto)

 

Mērcei:

  • 3 ēdamkarotes kvalitatīvas majonēzes
  • 1 tējkarote mārrutku
  • 1 sauja pētersīļu (sakapātu)

 

Pagatavošana

  1. 2 minūtes atlaidina mīklas loksnes, tad pārgriež uz pusēm, lai veidojas 4 četrstūri.
  2. Divus no tiem liek pannā uz cepampapīra un no vienas puses apsmērē ar sakultu olu.
  3. Uz apsmērētajiem gabaliem to centrā liek nosusinātus spinātus un sieru (to apjomu vajag sadalīt četrās daļās).
  4. Pa virsu centrā liek zivs fileju, apkaisa ar sāli, tad pa virsu atkal liek spinātus un sieru.
  5. Atlikušos mīklas četrstūrus izrullē 3–4 centimetrus platākus un liek pāri pildījumam. Izmantojot dakšu, malas pieplacina.
  6. Apsmērē abus pīrāgus ar olu. Mīklas virspusē iegriež dažus caurumus, lai mitrumam un liekajam gaisam būtu, kur aizplūst.
  7. Pīrāgi jācep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī, 175 grādos 20–25 minūtes, atkarīgs no pīrāga izmēra.
  8. Pirms pasniegšanas zaļos zirnīšus aplej ar verdošu ūdeni un patur tos 2 minūtes.
  9. Sajauc mērci, savienojot sastāvdaļas.
  10. Pasniedz siltu.


Ogu groziņš ar saldējumu

2 personām
Gatavošanas laiks: 20 minūtes

 

Nepieciešams:

  • 2 loksnes (200 g) kārtainās mīklas
  • 4 ēdamkarotes saldētu ogu (pēc izvēles)
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1/2 ēdamkarote mannas vai miltu
  • 1 ola

 

Pasniegšanai:

  • 2 vai vairākas bumbas saldējuma

 

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem režīmā ar ventilatoru.
  2. Mīklu 2–3 minūtes atlaidina istabas temperatūrā, tad loksni pārgriež uz pusēm.
  3. Divas puses liek pannā uz cepamā papīra un apsmērē ar sakultu olu.
  4. Pārējās divas sadala četrās vienādās strēmelēs – pārgriež gareni uz pusēm un divas pusītes vēl uz pusēm.
  5. Mīklas gabalus uz apsmērētā kvadrāta liek tā, lai izveidojas groziņš.
  6. Sajauc ogas ar cukuru un mannu un liek groziņam pa vidu.
  7. Cep cepeškrāsns priekšpēdējā plauktā no apakšas 15–20 minūtes.
  8. Groziņus pasniedz siltus ar aukstu saldējumu.

Saistītie raksti