Bērns iedzēris tabletes vai tīrīšanas līdzekli! Pirmā palīdzība

Jebkuras ķīmiskās vielas vai medikamentu iedzeršanas gadījumā bērns jānogādā slimnīcā! Mājiniekiem nevar būt zināms, kāda būs šīs vielas iedarbība, piemēram, tablešu, kas atrastas omītes kabatā. Un nav zināms, cik tablešu iedzerts. Medikamenta iedarbība uz bērnu var būt citāda nekā uz pieaugušo!
Ja bērns norijis zāles, tīrīšanas līdzekli vai citu bīstamu vielu, noteikt jāizsauc medicīniskā palīdzība vai jādodas uz slimnīcu.

FOTO:

Ja bērns norijis zāles, tīrīšanas līdzekli vai citu bīstamu vielu, noteikt jāizsauc medicīniskā palīdzība vai jādodas uz slimnīcu.

Raksts no grāmatas “Kā nosargāt savu bērnu”.

 

Ko var darīt, pirms atbrauc mediķi: 

  1. izskalot bērna muti un dot viņam maziem malciņiem padzerties līdz 100 ml ūdens;
  2. saglabāt lietotās vielas iepakojumu, lai ārstam būtu zināms tās sastāvs;
  3. nemēģināt saviem spēkiem provocēt vemšanu. Piemēram, ja iedzerta viela/medikaments, kas nomierina vai ietekmē apziņu, tad, rosinot vemšanu, var kristies elpceļu aizsargreflekss un kuņģa saturs var nonākt plaušās, bet tas ir dzīvībai bīstami.

 

Reklāma
Reklāma

Uzmanību! 

Ja notikusi saindēšanās, informācijai jāzvana 67042473 – saindēšanās un zāļu informācijas centram, kas darbojas visu diennakti, arī brīvdienās! No speciālista iegūsi konsultāciju, kā konkrētā viela ietekmē organismu un kādas var būt sekas.

Saistītie raksti