Rīgas drosmes un prieka vasaras notikumi: bezmaksas pasākumu programma no 19.–23. jūlijam

Rīga šovasar piedāvā virkni krāšņu un iedvesmojošu kultūras notikumu, iedzīvinot Rīgas apkaimju unikālo kultūrvēsturisko raksturu. Atklāj, ieelpo un piedzīvo siltuma un prieka pielieto Rīgu! Šonedēļ skanēs koncerti, notiks gleznošanas plenērs un būs iespēja piedalīties sportiskās aktivitātēs.
Ķengaraga apkaimes svētki 22.jūlijā.

FOTO: Publicitātes foto

Ķengaraga apkaimes svētki 22.jūlijā.

19.jūlijs

 

Gleznošanas plenērs kopā ar Tautas tēlotājmākslas studijas “Kolorīts” dalībniekiem

Lucavsalas atpūtas parks, plkst.17.00

Meklēt sānjoslas vaicājumā

 

Tautas tēlotājas mākslas studija “Kolorīts” dibināta 1968. gadā. Studijā aktīvi strādājošo dalībnieku iemīļotie žanri – klusā daba un ainava, tehnikas – pastelis, akvarelis. Studija ir ilggadīgā vadītāja Harija Blunava lolojums, dzīvesprieka un darba spara spogulis. Kopš 2006. gada studiju vada Vita Jurjāne.

 

Dalībnieki min, ka studija “Kolorīts” ir vieta, par kuru zināms, ka tur tevi gaidīs vienmēr. Vieta, kur ikdienas rūpes aizmirstas. Tev pieder tava personiskās brīvības sajūta un iespēja kaut uz mirkli apstādināt laiku, notvert un iemūžināt to savā pasaulē. Pievienojies, iedvesmojies un iemūžini savas sajūtas!

 

Sportiskas aktivitātes ar Simonu Andersoni

Kultūrtelpā “Strops” Pļavnieku Zaļajā birzī, plkst.19.00

Meklēt sānjoslas vaicājumā

 

Trešdien, 19. jūlijā, plkst. 19.00 Vasaras kultūrtelpā “Strops” Pļavnieku Zaļajā birzī, Andreja Saharova ielā 30, notiks sportiskās aktivitātes sertificētas fitnesa treneres un somatikas speciālistes Simonas Andersones (@Simi_fit) vadībā. Vakara aktivitātēs paredzēts treniņš visam ķermenim, kā arī ”Somatic sensual healing” prakse emocionālo un fizisko traumu, emociju un saspringumu atbrīvošana sprandas, muguras un plecu daļā. Aktivitātes paredzētas jebkuram fiziskās sagatavotības līmenim.

Sertificēta fitnesa trenere un somatikas speciāliste Simona Andersone (@Simi_fit):

  • Sertificēta fitnesa trenere 6+ gadus.
  • Neirofitnesa un somatikas speciāliste.
  • 200 + online klientes SimiFit online grupā, pieredze ar 500+ klātienes klientēm.
  • Autore veselības online projektam “Mirdzums” ar Annu Rozīti.
  • Transformācijas kursa sievietēm “Fit & Bold” autore.
  • Metodes “Somatic sensual healing” autore mentālā un fiziskā saspringuma atbrīvošanai.
  • SimiFit 8 treniņu autore-holistiskais fitness, apvienojot treniņus ar elpas, nlp un citām nestandarta metodēm – sievišķīgām formām un harmoniskai pašsajūtai.
  • 2 bērnu mamma.

 

Pilnas ausis kultūras. Dzeja un akordeons

“The Place to Be” telpā Tallinas ielas kvartālā, plkst. 19.00

Meklēt sānjoslas vaicājumā

 

Kad dzeja satiek akadēmisko mūziku – pilnas ausis kultūras garantētas!

 

Pasākumu sērija “Pilnas ausis kultūra” ir dzejas un akadēmiskās mūzikas simbioze, kas trīs vakaru garumā apmeklētājiem piedāvās baudīt neordinārus, ieintriģējošus un dinamiskus priekšnesumus. Katrā no vakariem uzstāsies un kopā mijiedarbosies dzejnieki un profesionāli mūziķi.

 

Šajā reizē kultūras ceļojumā mūs vedīs dzejniece Inga Pizāne un akordeoniste Anta Puķīte.

 

Ar ko asociējas akordeons? Ar zaļumballi un vienkāršām dziesmām? Šajā vakarā pieredzēsim, cik patiesībā izsmalcināts un daudzveidīgs ir šis ērģelēm radniecīgais instruments.

 

Dzejniece Inga Pizāne pēta intimitāti, ilgas, laiku un laikmetu – pilsētas ielas ar cilvēku sadzīvi, vientulību ar attiecībām, izmisumu ar puķēm. Abām māksliniecēm satiekoties, tiks uzburts juteklisks piedzīvojums savā un kopīgajā emociju pasaulē.

 

Grupas “Baložu pilni pagalmi” koncerts

Alīses ielas ūdenstorņa dārzā, Alīses ielā, plkst.20.00

Meklēt sānjoslas vaicājumā

 

19. jūlijā leģendārajā Alīses ielas ūdenstorņa dārzā notiks tikpat leģendāras grupas koncerts. “Baloži pilni pagalmi” 19. jūlija koncertā izpildīs jaunākā albuma dziesmas, kā arī senākus skaņdarbus no iepriekšējiem ierakstiem.

18.00 Vārti veras
20.00 Tornis records un Uldis Rudaks
21.00 Grupas “Baložu pilni pagalmi” koncerts

 

20.jūlijs

 

Operdziedātājas Sonoras Vaices un čellu trio “Melo-M” koncerti “Brīnumskaņas Rīgas ielās”

  • Brīvības laukums, plkst. 14.00
  • Pie Ķengaraga tirgus, plkst. 16.00
Meklēt sānjoslas vaicājumā

Operas dīva Sonora Vaice un čellu trio “Melo-M” ir izveidojuši ekskluzīvu un elitāru koncertprogrammu, ar kuru plānots koncertēt Rīgas ielās, parkos un laukumos, lai pārsteigtu un iepriecinātu Rīgas iedzīvotājus un viesus. Koncertprogrammā ir iekļauti skaņdarbi no Volfganga Amadeja Mocarta operas “Figaro kāzas”, Džakomo Pučīni operas “Bohēma”, Džuzepes Verdi operas “Rigoletto” un daudzi citi klasiskās mūzikas skaņdarbi, tādejādi sniedzot klasisko mūzikas skanējumu un dziedājumu pieejamu un izbaudāmu klātienē ikvienam klausītajam.

 

Koncertprogrammā iekļauta arī komponista Kārļa Auzāna orģinālmūzika, kas sacerēta tieši trīs čelliem un klausītājiem sniedz iespēju dzirdēt un redzēt čellu virtuozu trio. Koncerta noslēgumā izskanēs viena no populārākajām Raimonda Paula mūzikla “Māsa Kerija” dziesmām “Skumjš stāsts par Keriju”.

Pavisam kopā izskanēs seši koncerti dažādās Rīgas apkaimēs, radot savdabīgu kontrastu starp koncerta vidi un elitāras mūzikas skanējumu.

 

Repertuārā iekļauti sekojoši skaņdarbi no dažādām operām, kā arī komponista Kārļa Auzāna orģinālmūzika:

  • La donna è mobile.  Skaņdarba autors Džuzepe Verdi ( Kārļa Auzāna apdare)
  • Poppea. Skaņdarba autors Georgs Frīdrihs Hendelis ( Kārļa Auzāna apdare)
  • Fūrijas. Skaņdarba autors Georgs Frīdrihs Hendelis ( Kārļa Auzāna apdare)
  • Kerubīno ārija “Voi che sapete”. Skaņdarba autors Volfgangs Amadejs Mocarts ( Kārļa Auzāna apdare)
  • Chi sa, chi sa, qual sia. Skaņdarba autors Volfgangs Amadejs Mocarts ( Kārļa Auzāna apdare)
  • Oddity of Gagarin.  skaņdarba autors KārlisAuzāns
  • Purple light. skaņdarba autors KārlisAuzāns
  • Ūdens mūzika. skaņdarba autors KārlisAuzāns
  • No meža mēs nākam. skaņdarba autors KārlisAuzāns
  • I vespri Siciliani. Skaņdarba autors Džuzepe Verdi ( Kārļa Auzāna apdare)
  • Mizetes valsis. Skaņdarba autors Džakomo Pučīni ( Kārļa Auzāna apdare)
  • Chanson d’amour. Skaņdarba autors Gabriels Faure ( Kārļa Auzāna apdare)
  • Kaķu duets. Skaņdarba autors Džoakīno Rossini ( Kārļa Auzāna apdare)
  • Kerijas dziesma/ Skumjš stāsts par Keriju. Skaņdarba autors Raimonds Pauls ( Kārļa Auzāna apdare)

 

Muzikāls priekšnesums “Rīgas vitrāžas”

Pie ieejas Mežaparkā Meža prospekta un Kokneses prospekta krustojumā, plkst. 16.00

Meklēt sānjoslas vaicājumā

“Rīgas vitrāžas” iecerēts kā muzikāli izklaidējošs un skaņu vitrāžu pilns muzikāls pasākums, lai iepriecinātu rīdziniekus un Rīgas pilsētas viesus Rīgas drosmes un prieka vasaras laikā. Kvintets BRASS.EDU kopā ar situminstrumentālistu Normundu Evertu un akordeonistu Artūru Noviku piepildīs klausītāju dvēseles ar izklaidējošu muzikālu programmu, kurā izskanēs gan klasiskās mūzikas šedevri, gan latviešu un ukraiņu komponistu skaņdarbi, kā arī tautasdziesmu aranžijas, tādējādi paužot atbalstu mieram pasaulē.

Pirmā koncerta daļa no plkst. 16.00  līdz 16.45 un otra koncerta daļa no plkst. 17.15 līdz 18.00. Starp skaņdarbiem notiks komunikācija ar apmeklētājiem – vieglas sarunas par to kā klausītāji jūtas, tiks aicināti baudīt mūziku dejā, būt drosmīgiem, kā arī informēti par Rīgas drosmes un prieka vasaras pasākumiem citās norises vietās.

 

Džeza grupa “Lupa”

Kalnciema kvartāls, plkst.18.00

Meklēt sānjoslas vaicājumā

Kalnciema kvartāla kultūras programmas “Vasara ārā. Vasara kopā” ietvaros ielūdzam baudīt džezu īpašā, 19. gs. koku māju ieskautā gaisotnē.

 

20. jūlija vakaru plkst. 18.00 sāks Mareks Ameriks (Jersika Records) ar savu labāko plašu izlasi. Darbosies kafejnīca, būs pieejami Itālijas Markes reģiona vīni, izcila kafija un vakariņas no iemīļotiem streetfood ēdinātājiem. Plkst. 21.00 uz skatuves kāps džeza apvienība “Lupa”.

 

Grupa “Lupa” dibināta 2016. gadā. Tajā apvienojušies četri meistarīgi Latvijas džeza un laikmetīgās mūzikas mākslinieki – Dāvis Jurka (alta saksofons, “Erica Synths” efekti), Ritvars Garoza (sintezatori un “Fender Rhodes”), Valters Sprūdžs (basģitāra) un Andris Buiķis (bungas, “Tempest” analogā bungmašīna). Mūziķu saspēlē rodas instrumentālā mūzika, ko veido saistošas melodijas, harmonijas, kā arī meistarīgas ritma sekcijas. Grupas debijas skaņuplate “Sequences and Consequences” tika nominēta “Austras Balva 2019”, kā arī tā paša gada Mūzikas ierakstu gada balvai “Zelta Mikrofons” kategorijā “Džeza mūzika”.

Ieeja pasākumā no plkst. 18.00. Pateicoties Rīgas domes atbalstam, pasākumā ieeja bez maksas.

 

PASĀKUMA PROGRAMMA: 

18:00 DJ Mareks Ameriks

20:00 viesmākslinieki (TBC)

21:00 LUPA

 

Jura Kaukuļa koncerts

Kultūrtelpā “Strops” Ķengaragā, Latgales priekšpilsētas Mūzikas un mākslas skolas pagalmā, plkst. 19.00

Meklēt sānjoslas vaicājumā

 

Vasaras kultūrtelpā “Strops” Ķengaragā, Latgales priekšpilsētas Mūzikas un mākslas skolas pagalmā (Prūšu ielā 13b), ar solo koncertu uzstāsies grupas “Dzelzs vilks” līderis Juris Kaukulis. Solo koncertā ar pilnu jaudu skanēs dziesmas un melodijas dažādām ģitārām, elektronikai un vienai balsij, tostarp mūziķa radītas, labi pazīstamas un mazāk zināmas kompozīcijas no dažādiem “Dzelzs vilks” daiļrades posmiem, dziesmas no teātra izrādēm.

Juris Kaukulis paralēli darbībai grupā “Dzelzs Vilks” pievērsies arī solo daiļradei un izveidojis solo programmu “Rokkoncerts solo”. Juris Kaukulis ir latviešu mūziķis, plašāk pazīstams kā grupu “Dzelzs Vilks” un “Jauno Jāņu Orķestris” līderis, mūzikas un tekstu autors, teātra izrāžu, kino un animācijas filmu mūzikas komponists. Jura Kaukuļa balss tembrs, harizmātiskā uzstāšanās maniere un nebeidzamā enerģija ārpus standartiem nav sajaucama ne ar vienu citu.

 

Reklāma
Reklāma

Vērmanes dārza prieka mirkļu parks. Postfolkloras grupa “Iļģi” un Rīgas Danču klubs

Vērmanes dārzs, plkst.20.00

Meklēt sānjoslas vaicājumā

 

Latvijas postfolkloras kustības aizsācēji un starptautisku atzinību guvusī pasaules mūzikas grupa “Iļģi” dibināta 1981. gadā un savu dzimšanas dienu svin 21. aprīlī. “Iļģu”  mūzikā valdošais noskaņu spektrs uzplaukst no suģestējoša miera, kas dod spēku “likt bēdu zem akmens”, līdz nevaldāmam, dzirkstošam dzīvespriekam. Tie rada viens otru, papildina un uztur, tās ir divas viena no otras neatšķeļamas puses, bez kurām nevar pastāvēt veselums – tā ir dzīve, kuras mūžseno kārtību apliecina “Iļģi” skaņu māksla.

 

Grupas “Iļģi” dalībnieki un dziesmu autori:
Ilga Reizniece – balss, vijole, kalimba, kokle, stabule, vargans;
Māris Muktupāvels – balss, kokles, dūdas, akordeons, stabule, radziņš, vargans;
Gatis Gaujenieks – balss, basģitāra, ģīga, mandolīna, ukulele;
Egons Kronbergs – ģitāra, basģitāra, bazuki;
Mārtiņš Linde – sitamie instrumenti, perkusijas.

 

Rīgas Danču klubs

Rīgas Danču kluba aizsākumi meklējami XX gs. 80-to gadu beigās, kad folkloras draugu kopa “Savieši” Veltas Lejas vadībā katru otro nedēļu vienu no saviem mēģinājumiem atvēlēja plašākai publikai.

Rīgas Danču klubs darbojas gan kā klubs, regulāri organizējot tradicionālo deju (danču) vakarus, brīvi pieejamus ikvienam interesentam, gan arī kā deju kopa, kas piedalās festivālos, pasākumos, izbraucienos, dejodami paši un māca dančus arī citiem.
Klubā galvenokārt dejo neapdarinātas, etnogrāfiskās jeb tradicionālās latviešu, lietuviešu, igauņu un citu kaimiņtautu dejas, kas nākušas no 19. gs. vidus – 20. gs. sākuma.
Danču kluba kodolu veido dažādu folkloras kopu dalībnieki un citi radoši cilvēki. Kluba pasākumus regulāri apmeklē vairāki simti cilvēku. Dančus spēlē labākie tautas deju muzikanti no folkloras kopām un tautas mūzikas kapelām. Lielākoties tiek izmantoti tradicionālie instrumenti – vijole, akordeons, basīte, cītara, mandolīna, bungas, dūdas, kokles, stabules, ermoņikas.

Kopš 1996.gada Danču klubu vada Valdis Putniņš.

Koncerts 2 daļās, sākums 20.00.

 

21.jūlijs

Koprades vasara Āgenskalna tirgū. SLĀVU TAUTU DZIEDĀJUMI UN UKRAIŅU VAKARIŅAS

Āgenskalna tirgus, plkst. 18:00

Meklēt sānjoslas vaicājumā

 

Piektdienu vakaros Āgenskalna tirgus pārtop par vietu, kur piedzīvot kopradi, kur mutuļo daudzveidīga kultūra un priekpilnas satikšanās – apkaimes iedzīvotāji un tās viesi var būt kopā, dalīties pieredzē un līdzdarboties koncertos, darbnīcās, izrādēs, stendapos, brīvrunas un mūzikas vakaros un citos jaunrades pasākumos.

Pasākums izcels slāvu tautu mantojumu un būs veltīts gan tradicionālajai kultūrai, gan dažādām mūsdienu kultūras izpausmēm.

 

Plkst. 18.00 Āgenskalna tirgus koprades virtuvē kopā ar “Boršča” pavāriem gatavosim ukraiņu kulināros ēdienus un degustēsim maltītes.

 

Vakarā pagalmā no plkst. 20.00 līdz 21.30 notiks Slāvu tautu dziedājumi ar Artūru Čukuru un Ansi Bētiņu un būsim līdzās ukraiņu, horvātu, maķedoniešu un serbu tautas daudzbalsīgām dziesmām un garīgajiem dziedājumiem. Dziedātāji Ansis Bētiņš un Artūrs Čukurs jau krietnu laiku interesējas par dažādu periodu, reģionu un stilu dziedāšanas tradīcijām, taču šoreiz īpašs akcents likts tieši uz ukraiņu folkloru: “Izdziedāsim stāstus par vientulību, miera un brīvības meklējumiem, ilgām pēc dzimtenes, cilvēka attiecībām ar dabu un dievišķo, taču pāri visam – mīlestību, kas sāp, dziedē un sniedz veldzi. Dziedājumi tiek atskaņoti raksturīgajā “baltās balss” manierē, neprasot būtisku apskaņošanu vai pavadījumu.

 

Vasaras koncerts Sporta pils dārzos

Sporta pils dārzi, plkst. 20.30

Meklēt sānjoslas vaicājumā

 

Sporta pils dārzu ikgadējie koncerti jau kļuvuši par tradīciju. Šeit muzicējuši Reinis Zariņš, Ieva Saliete un Matīss Čudars, kā arī apvienība Magnetic Bach (Šveice/Latvija). Trīs gadu koncertprogrammu noslēgs Latvijas Radio kora mākslinieki Sigvarda Kļavas vadībā. Programmā gregorisko dziedājumu mūzikas elementi, kas mīsies ar perkusionista Mika Čavarta improvizācijām un laikmetīgās vokālās mūzikas skaņām, kuras radījuši komponisti Džons Keidžs, Žibokle Martinaitīte, Arvo Perts un Santa Ratniece.

 

Programma veidota, sasaucoties ar Sporta pils dārzu ideju mainīt domāšanu par pilsētas brīvajām teritorijām un to pagaidu izmantošanu.

 

“Sporta pils dārzi” ir rīdzinieku radīts projekts, kas tapis 2020. gadā ar mērķi atvērt iepriekš neizmantoto Sporta pils teritoriju un nodot to pilsētnieku lietošanā. Trīs gadu garumā projekts veiksmīgi apliecinājis spēju Rīgas centrā kopā sadzīvot gan dārzkopjiem, gan kultūras pasākumiem.

 

Latvijas Radio koris ir unikāla, godalgota profesionālu dziedātāju apvienība, kas savai publikai piedāvā nepieredzēti plašu repertuāru – ļaujoties senās mūzikas izpētei un klasicisma galantumam, balansējot romantiķu pāri plūstošo emociju jūrā un ar aizrautību iepazīstot mūsdienu komponistu partitūru kalambūrus.

 

22.jūlijs

Ķengaraga apkaimes svētki

Ķengaraga parks, plkst. 12.00

Meklēt sānjoslas vaicājumā

 

Ikviens aicināts piedzīvot aizraujošu dienu Ķengaraga parkā –  iesaistoties radošās darbnīcās, apmeklējot apkaimju biedrību un uzņēmumu “kvartālu”, iepazīstot apkaimi “izziņas kvartālā” un baudīt daudzveidīgus koncertus un teātra izrādes visas dienas garumā. Koncertprogrammu izgaismos grupa “Dzelzs vilks” un mūziķis Žoržs Siksna ar pavadošo sastāvu.

 

Radošās darbnīcas balstīsies uz izzināšanu, atklāšanu un jaunatklāšanu – būs iespējams izgatavot katram savu mūzikas instrumentu un rotaļlietu, apgleznot traukus, spēlēt minigolfu un citas sportiskas spēles, kā arī iepazīt loču amatu.

Būs iespējams iepazīt dažādus uzņēmumus un organizācijas, kas darbojas Ķengaragā, kā arī apkaimes vēsturi un attīstības perspektīvas  caur spēlēm, ekskursijām un QR kodiem.

 

Visas dienas garumā būs pieejama koncertprogramma:

  • Plkst. 12.00–13.00 Muzikāla izrāde bērniem “Pasaku sargi”
  • Plkst. 12.00–17.00 Japānas kultūras programma
  • Plkst. 14.00–15.30 Brīvdabas teātra izrāde “Lielais loms”
  • Plkst. 16.00–17.00 Grupas “Dzelzs Vilks” koncerts
  • Plkst. 18.00–19.00 Ķengaraga ritmi kopā ar Riga Reggae
  • Plkst. 20.00–21.00 Grupas “Mother” koncerts
  • Plkst. 22.00–23.00 Žoržs Siksna un pavadošā grupa
  • Muzikālo priekšnesumu starplaikos uzstāsies pūtēju kvartets

 

Paralēli koncertprogrammai visas dienas garumā būs pieejamas radoši izzinošas aktivitātes visai ģimenei

  • Plkst. 12.00 -20.00 radošās darbnīcas
  • Plkst. 12.00 -16.00 apkaimju biedrību un uzņēmumu “kvartāls”
  • Plkst. 16.00 -19.00 apkaimes izziņas kvartāls un koprades darbnīca

 

Lielo ziepju burbuļu šovs un Rīgas Doma kora skolas koncerts

Pāvula Jurjāna Mūzikas skolas brīvdabas estrādē, plkst. 17.00

Meklēt sānjoslas vaicājumā

 

“Mārtiņa Burbuļi” būs aizraujošs piedzīvojums, kura laikā visi pasākuma dalībnieki varēs aktīvi piedalīties un izbaudīt lielo burbuļu radīšanas prieku!

 

Atrakcija sāksies ar lielu ziepju burbuļu salūtu un turpināsies ar lielākiem, apaļākiem, gareniem un īpaši lieliem, ņirbošiem ziepju burbuļiem. Pēc tam apmeklētāji tiks aicināti pievienoties – pēc nelielas instrukcijas 

ikviens varēs iejusties burbuļmeistara lomā. 

Burbuļu radīšana būs pa spēkam ikvienam. Bērni aicināti ņemt līdzi mazos, veikalā iegādātos burbuļu trauciņus, lai bez maksas varam tos uzpildīt ar savu burbuļu šķidrumu.

 

Pasākuma otrajā daļā izskanēs Rīgas Doma kora skolas audzēkņu un absolventu koncerts. Jaunieši izpildīs RnB stila mūziku, kas apmeklētājus ievedīs vasarīgā un meditatīvā noskaņā

 

23.jūlijs

Koncerts no Rīgas Rātsnama balkona

Rīgas Rātsnama balkons, plkst. 20.00 

Meklēt sānjoslas vaicājumā

 

Muzicēs Rīgas sakbutu konsorts: Vairis Nartišs – sakbuts, alpu rags; Kaspars Majors – sakbuts; Pēteris Vaickovskis – sakbuts; Kaspars Šmits – čimbaso.°

 

Kopš 1998. gada Rīgas pilsētā neatņemama Kultūras sastāvdaļa ir bijusi Vecrīgas Torņu mūzika. Šī tradīcija ir aizgūta no viduslaikiem, ka Eiropas pilsētu rātsnamos dežūrēja speciāli algoti pūšaminstrumentālisti, kuri pilsētas iedzīvotājus un viesus informēja vai brīdināja par dažādiem notikumiem – svētkiem, kara draudiem, pilsētas viesiem.

 

2023. gada vasaras moto ir drosmes un prieka vasara, kas Ukrainas kara kontekstā šādus Torņu mūzikas tradīcijas atjaunošanu paceļ jaunā nozīmīgumā – kā koncertu vadmotīvs tajos skanēs slavenākā viduslaiku tēma, kas izmantota daudzās Mesās – “L’Homme Arme” (karavīrs), kas jaundibinātās koncertvienības Rīgas Sakbutu konsorta priekšnesumā pēc gadu simtiem skanēs ar autentiskiem trombona priekštečiem – sakbutiem.

 

Sakbuti pārsvarā bija vieni no plašāk izmantotākajiem metāla pūšaminstrumentiem viduslaikos, jo tie bija pirmie hromatiskie metāla pūšaminstrumenti.

 

Koncerti tiks ievadīti ar vienīgā Baltijā gandrīz 4 metrus garā alpu raga signāla skaņām, kas Rīgas iedzīvotājus un viesus simboliski aicinās uz koncertiem Rīgas Rātslaukumā.

 

Koncertu programmā – G. Difajī, J. Okegems, M. Pretoriusa, M. A. Šarpentjē, H. Pērsela, O. di Laso, G. F. Tēlemena, Dž. P. de Palestrīna, V. Nartišs.

Saistītie raksti