5 vietas, kur brīvdienās doties skatīties gaismiņas

Kamēr valda vēl tumsa, ir īstais laiks doties izgaismotās pastaigās. Mammamuntetiem.lv apkopoja piecas vietas, kur vēl var doties priecāties par tumsā spīdošām gaismiņām.
Idejas pastaigām un vietām, kur uzņemt skaistus foto!

FOTO: Publicitātes foto

Idejas pastaigām un vietām, kur uzņemt skaistus foto!

LU Botāniskais dārzs piedāvā ziemas pastaigu “Gaisma Tumsā”

Ziemas pastaigā “Gaisma Tumsā” LU Botāniskajā dārzā var doties katru vakaru līdz pat 31. janvārim. Pasākuma laikā līdz 31. janvārim dārzs ir atdzīvojies svinīgā krāšņumā, tajā uzplaukst pārsteidzoši gaismas ziedi, Palmu māja pulsē tajā mītošo augu dzīvības ritmā. Ik vakaru apmeklētāji var izzināt LU Botāniskā dārza vēsturi, ieskatīties botānikas un zinātnes pasaulē, svinēt Botaniskā dārza simtgadi un kaut uz brīdi kļūtu par dārza daļu. “Gaisma Tumsā” būs atvērta līdz 31. janvārim. Ziemas pastaigā var doties katru vakaru no plkst. 17.00 līdz 22.00 (ieeja pasākumā līdz 21.00, kad tiek slēgta biļešu tirdzniecība). Biļetes ir iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā bezrindas.lv, kā arī uz vietas pasākuma norises vietā, LU Botāniskajā dārzā Kandavas ielā 2.

 

 

Ziemas Gaismas dārzs Latvijas Etnogrāfisko Brīvdabas muzejā

Latvijas gaismu mākslinieki šogad izgaismo Brīvdabas muzeju nebijušās vizuālajās sajūtās un gaismu spēlēs atdzīvina mūsu Latviskās pamatvērtības – dainas, teikas, pasakas un ticējumus, padarot šo saulgriežu laiku īpašu un neaizmirstamu.

Ziemas Gaismas dārza noslēgumā pēc divu gadu pauzes, 2023. gada 7. un 8. janvārī, Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja teritorijā pie bērniem un skolēniem atgriezīsies jautrākā ziemas ballīte – pasākums "Jaunā gada priedīte". Bērnus gaida 2 dienu festivāls, kurā paši galvenie būs viņi – ja vien ir labi mācījušies, apguvuši ko jaunu un nopelnījuši ballīti!

 

Vairāk informācijas šeit.

 

Rīgas gaismas taka

Reklāma
Reklāma

Šogad Rīga iemirdzas neredzētā rotā – pilsētas iedzīvotājus priecē izgaismoti parki un arī atklātas gaismas takas. Dažādi gaismas objekti rotā parkus, skvērus un rotaļu laukumus centrā un apkaimēs. Lielākais gaismas objekts – milzīgs spožs pusmēness Rīgas centrā. Rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti doties pastaigā cauri Operas parkam, Bastejkalnam un Kronvalda parkam, kur šogad Rīga uzbūrusi “Ziemassvētku gaismas taku”! Te sastapsi neskaitāmus spoži mirdzošus brīnumus zvaigžņu piebirušā alejā, Ziemeļmeitas leduskalnā un Vecīša cimdiņa siltajos rakstos.

 

 

Ogres gaismiņas

Arī šogad Ogre iemirdzas košās gaismās. Lai apskatītu rotājumus, Ogres novada Tūrisma informācijas centrs izveidojis karti ar Ziemassvētku rotājumiem un ieteicamo 4 km garo maršrutu svētku dekorāciju apskatei. Ogres novadā izgaismotie objekti ieslēdzas līdz ar ielu apgaismojumu, aptuveni plkst. 16.00. Taupot līdzekļus, šogad pašvaldība plāno samazināt elektroenerģijas patēriņu, saīsinot dekorāciju izgaismošanas laiku, kas ir līdz plks.1.00.

Maršrutu meklē šeit.

 

Lielvārdes tautiskā egle

Lielvārdē, Rembates parkā šogad mirdz stilizēta un krāšņa egle, kas stāsta par pilsētas vēsturi un unikālo kultūras mantojumu. Eglē ievīta Lielvārdes josta ar etnogrāfiskajām rakstu zīmēm un netālu no tās izvietots krāšņs jostas ceļš.

Saistītie raksti