Aicinām ģimenes uz Latvijas Etnogrāfisko Brīvdabas muzeju, lai apskatītu krāšņo Ziemas Gaismas dārzu

Latvijas gaismu mākslinieki šogad izgaismo Brīvdabas muzeju nebijušās vizuālajās sajūtās un gaismu spēlēs atdzīvina mūsu Latviskās pamatvērtības – dainas, teikas, pasakas un ticējumus, padarot šo saulgriežu laiku īpašu un neaizmirstamu.
Ziemas Gaismas dārzs Latvijas Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā.

FOTO: Publicitātes foto

"Ziemas Gaismas dārzs" Latvijas Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā.

Latvijas Etnogrāfiskā Brīvdabas muzeja teritorija ir pārvērsta nebijušā gaismas piedzīvojumā un ļauj pasākuma apmeklētājiem izbaudīt etnisko piedzīvojumu pavisam jaunās un unikāli vienreizīgās sajūtās. Pastaigu maršruts teju 2 kilometru garumā aicina iegrimt latviešu saulgriežu tradīcijās, doties ziemas laika brīnumu pasaulē – pastaigu taka ir pieejama ikvienam.

“Ziemas Gaismas dārzs” Latvijas Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā gaida ciemiņus no 2022. gada 16. decembra katru vakaru (izņemot 24. un 31. decembri) no plkst. 17.00 līdz 22.00 (pēdējā ieeja plkst. 21.00).

"Ziemas Gaismas dārzs" 2022./2023. gada ziemas sezonā notiek jau ceturto reizi – līdz šim pasākums ir saņēmis balvas kā 2020. gada izcilākais notikums Rīgā un 2021. gada izcilākā gaismu pastaigu taka. Iepriekšējos gados "Ziemas Gaismas dārzu” ir apmeklējuši vairāk nekā 30 000 apmeklētāji.

 

 

Ziemas Gaismas dārza noslēgumā pēc divu gadu pauzes, 2023. gada 7. un 8. janvārī, Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja teritorijā pie bērniem un skolēniem atgriezīsies jautrākā ziemas ballīte – pasākums "Jaunā gada priedīte". Bērnus gaida 2 dienu festivāls, kurā paši galvenie būs viņi – ja vien ir labi mācījušies, apguvuši ko jaunu un nopelnījuši ballīti!


"Jaunā gada priedīte" notiks pastaigas "Ziemas Gaismas dārza saulgriežos" noslēgumā un uz trakulīgu ballīti aicinās skolas vecuma bērnus līdz 14 gadu vecumam. Visiem, kas vecāki par 18 gadiem – ieeja pasākumā tikai ar bērniem!


7. janvārī "Jaunā gada priedītes" īpašie viesi būs grupa "Bermudu Divstūris", savukārt 8. janvārī pašus mazākos uz ballīti gaidīs īpašais viesis – Ričijs Rū un draugi. 

Dj un vakara vadītājs abās festivāla dienās būs Markus Riva, pirmo 100 ieejas biļešu cena – 15 eiro, pēc tam biļešu cena - 20 eiro, biļetes cenā iekļauts "Ziemas Gaismas dārza saulgriežos" apmeklējums, biļete jāiegādājas ikvienam apmeklētājam.

Reklāma
Reklāma


Vairāk informācijas: www.ziemasgaismasdarzs.lv

 

Iepriekšējo gadu video atskats:

 

 


 

Saistītie raksti