RIGA IFF aicina uz bērnu filmu sadaļu KIDS' REEL – plaša programma un īpašs relaksētais seanss

No 13. oktobra sākas jau devītais Rīgas Starptautiskais kino festivāls, kurā arī šogad īpaša uzmanība veltīta mazākajiem filmu baudītājiem – abās festivāla nedēļas nogalēs klātienē un tiešsaistē būs pieejama KIDS’ REEL filmu programma, kas paredzēta bērniem no 3 līdz 13 gadu vecumam. Lai festivāla apmeklējums būtu vēl patīkamāks, uz šiem seansiem iegādājāma ģimenes biļete par zemāku cenu.
Arī šogad sagatavota plaša programma mazajiem skatītājiem.

FOTO: Shutterstock.com

Arī šogad sagatavota plaša programma mazajiem skatītājiem.

Šogad programmas pilnmetrāžas filmu sadaļā iekļautas septiņas aizraujošas un rosinošas filmas par bērniem, kas ar savu izdomu un ķērienu spēj pārvarēt gan fiziskus, gan mentālus šķēršļus. Pie skatītājiem šogad ieradīsies peļu meitene Juku, kas, vecmāmiņas stāsta iedvesmota, dodas meklēt Himalaju ziedu, trīspadsimtgadīgā Saša, kas pēc zaudējuma sāpēm atgūst dzīvesprieku, uz skatuves kļūstot par komēdijas karalieni, vai arī spraigais stāsts par Kristjanu un viņa draugiem, kas kādā Igaunijas ciemā neklausa brīdinājumam par pamestu ēku, un tajā sastop ko negaidītu… 

 

Pirmsskolas vecuma kinomāniem īpaši iemīļots ir kļuvis animācijas īsfilmu seanss – tajā apkopotās 9 filmas būs skatāmas abās festivāla nedēļas nogalēs, taču 15. oktobrī kinoteātra “Splendid Palace” Lielajā zālē animāciju varēs baudīt relaksētā seansa apstākļos. Ar vieglu apgaismojumu un pieklusinātu skaņu, šis seanss būs piemērots ikvienam skatītājam, kas vēlas filmas baudīt mierīgākā gaisotnē.

 

Sadaļas filmu varoņi galvenokārt ir mazo skatītāju vienaudži, kas uz ekrāna saskaras ar situācijām no reālās dzīves, rod jaunas draudzības un meklē veidus, kā pārvarēt dzīves šķēršļus. Filmas, šajā gadījumā, ir rīks, ar kura palīdzību labāk izprast pasauli. Lai pilnībā izbaudītu filmu skatīšanās pieredzi festivālā, aicinām apmeklēt seansus, kuros sagaidāmas tikšanās  ar filmu veidotājiem: “Snaudošais zvērs” un “Tauriņa sirds” seansos RIGA IFF otrajā nedēļas nogalē.

 

Konkursu filmas arī šogad vērtēs festivāla bērnu žūrija. Bērnu žūrijas darbs ir īpaši nozīmīgs – viņu izvēlētā filma pēc festivāla, pateicoties sadarbībai ar Latvijas Televīziju, nonāks pie skatītājiem visā valstī! 

Reklāma
Reklāma

Pieteikties dalībai bērnu žūrijā (10-13 gadi) var līdz pat 25. septembrim. 

 

Lai uzzinātu vairāk, dodies uz: ej.uz/KR_zurija

Filmas vērtēs arī Eiropas Bērnu Filmu asociācijas (ECFA) biedri, kuru izvēlētie darbi saņems iespēju pretendēt uz Eiropas labākās bērnu filmas statusu!

 

Festivāls top ar Valsts kultūrkapitāla fonda, Rīgas Domes, Nacionālā Kino centra un Eiropas Savienības programmas “Radošā Eiropa MEDIA” atbalstu.

Saistītie raksti