"KVADRIFRONA" Ideālās politisko salātu receptes meklējumi. Izrādes viesis – Žoržs Siksna

Šā gada 30. septembrī plkst. 19.00 kultūrtelpā "Tu jau zini kur.", Tallinas kvartālā, vienīgo reizi plašākai publikai būs skatāma teātra trupas KVADRIFRONS izrādes "Vēlēšanās" pirmizrāde.
Ar iemīļotām melodijām sanākušos priecēs izrādes viesis Žoržs Siksna.

FOTO: Publicitātes foto

Ar iemīļotām melodijām sanākušos priecēs izrādes viesis Žoržs Siksna.

Izrāde “Vēlēšanās” ir politisks stendaps ar pavāršova elementiem, ko KVADRIFRONA komanda sadarbībā ar British Council pārstāvniecību Latvijā veidojusi izrādīšanai Latvijas vidusskolās. Saeimas vēlēšanu priekšvakarā šo iestudējumu pirmo un vienīgo reizi būs iespējams apmeklēt visiem interesentiem.

 

Izrādes laikā skatītāji aktiera Jāņa Kroņa vadībā iepazīsies ar rasola recepšu un Saeimas sasaukumu vēsturi, piedzīvos politiskas aģitācijas un provokācijas, kā arī piedalīsies aizklātā balsojumā, kurā kopīgi lems par populāro salātu ideālās receptes sastāvdaļām.

“Mūsu iecere bija radīt tādu izrādi vai lekciju, vai pavāršovu par politiku, kādu paši būtu gribējuši dzirdēt vidusskolā. Tādu, lai mūsu interese par līdzdalību politikā neveidotos pati no sevis tikai vairākus gadus pēc pilngadības sasniegšanas, bet lai mēs jau no agras jaunības spētu izvēlēties to, kādā valstī gribam dzīvot un kādas vērtības pārstāvēt. 

 

Izrāde “Vēlēšanās” būs kā maza rokasgrāmata vai pirmās palīdzības komplekts jauniešiem, kļūstot par pilngadīgiem, balstiesīgiem indivīdiem,” stāsta izrādes režisore Paula Pļavniece.

 

“Lai arī šī izrāde pamatā paredzēta pusaudžiem, patiesībā tā apskata jautājumus, kas ir svarīgi mums visiem. Rakstot izrādes tekstu, es gribēju runāt par to, ka savu valsti mēs ne tikai patērējam, bet arī veidojam, un mums tas jādara visiem kopā,” piebilst dramaturgs Klāvs Mellis.

 

Aktieris Jānis Kronis atceras: “Bērnībā ar vecmammu Saeimas vēlēšanu dienā devāmies uz vēlēšanu iecirkni. Viņa balsoja, bet mēs ar brāli un māsu spēlējāmies ar neizmantotajiem biļeteniem. Vēlāk, pusaudža gados, interese par politiku un vēlēšanām radās pati no sevis, bet ļoti labi apzinos, ka lielai daļai jauniešu šāda interese nerodas. Ceru, ka šī izrāde jauniešiem varētu kalpot kā katalizators – ja ne interesei par politiku, tad vismaz vēlmei vēlēšanu dienā aiziet līdz iecirknim un izdarīt savu izvēli.”

Reklāma
Reklāma

 

Nepiespiestā un saviesīgā gaisotnē vienojoties par vispareizāko rasola recepti, skatītāji tiks aicināti aizdomāties par politiskās līdzdalības nepieciešamību – 

 

izlemjot nepiedalīties vēlēšanās, mēs sakām: “Nākamos četrus gadus es esmu gatavs ēst rasolu, kura recepti noteicis kāds cits.”  

 

Pēc ceremoniālās bļodas maisīšanas un svinīgās rezultātu paziņošanas sekos rasola ballīte ar lielo izēšanos.

 

Darbu veidojuši teātra trupas KVADRIFRONS dalībnieki: režisore Paula Pļavniece, teksta autors Klāvs Mellis, aktieris Jānis Kronis, komponists Reinis Boters un producente Ance Strazda. Izrādes animācijas izstrādājis mākslinieks Dzintars Krūmiņš, savukārt ar iemīļotām melodijām sanākušos priecēs izrādes viesis Žoržs Siksna. Par rasola sastāvdaļu sagādāšanu parūpējusies restorānu ķēde LIDO.

 

Biļetes uz izrādi pieejamas gan internetā, gan visās “Biļešu paradīzes” kasēs. Pērkot biļeti, skolēniem, studentiem un pensionāriem pieejama atlaide.
 

Saistītie raksti