Tēva dienas gājiens un festivāls jau šo svētdien, 11. septembrī. Pasākuma programma

Šajā svētdienā, 11. septembrī, Latvijā atzīmē Tēva dienu, un tai par godu vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” Rīgā rīko tradicionālo Tēva dienas svētku gājienu pa Brīvības ielu. Tas noslēgsies Vērmanes dārzā un turpināsies kā skaisti svētki dienas garumā – ar plašu skatuves programmu, kuras ietvaros uzstāsies Miks Dukurs, Katō, Māris Grigalis un citi mākslinieki, kā arī ar daudzveidīgām aktivitātēm parka teritorijā. Ieeja bez maksas.
Gājiens solās būt krāšņs – tā priekšgalā, kā ierasts, muzicēs LR Zemessardzes orķestris, gājiena vidusposmā priecīgu dzirksti gājējiem piešķils perkusionists Nils Īle ar ģimeni un savas studijas perkusionistiem, tāpat gājienā dalībniekus cienāsim ar “Actimel” jogurta dzērieniem.

FOTO: Andris Barbans

Gājiens solās būt krāšņs – tā priekšgalā, kā ierasts, muzicēs LR Zemessardzes orķestris, gājiena vidusposmā priecīgu dzirksti gājējiem piešķils perkusionists Nils Īle ar ģimeni un savas studijas perkusionistiem, tāpat gājienā dalībniekus cienāsim ar “Actimel” jogurta dzērieniem.

Šogad ģimeņu iemīļotais Tēva dienas festivāls un gājiens ir veltīts tētiem Latvijā un Ukrainā. Gājiens, kā ierasts, no plkst. 12.00 norisināsies pa Brīvības ielu (sākums pie Brīvības pieminekļa) un noslēgsies Vērmanes dārzā, kur festivāls turpināsies dienas garumā. Tēva dienas festivālu un gājienu jau devīto gadu rīko vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”, un pasākums pēdējos gados piesaistījis vairāk nekā 10 000 apmeklētāju plašu auditoriju.

 

 

“Gājiens solās būt krāšņs – tā priekšgalā, kā ierasts, muzicēs LR Zemessardzes orķestris, gājiena vidusposmā priecīgu dzirksti gājējiem piešķils perkusionists Nils Īle ar ģimeni un savas studijas perkusionistiem, tāpat gājienā dalībniekus cienāsim ar “Actimel” jogurta dzērieniem,” Tēva dienas gājiena norisi ieskicē Inga Akmentiņa-Smildziņa, pasākuma idejas autore, vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja. Viņa atgādina, 

ka pirms gājiena tradicionāli tiks uzņemta kopbilde no putna lidojuma un ūsu formā. 

 

Pasākumā aicinātas piedalīties gan Latvijas, gan Ukrainas ģimenes, jo šā gada gājiens ir veltīts tētiem kā Latvijā, tā Ukrainā. “Šonedēļ biedrībā “Tavi draugi” rīkojām plakātu darbnīcas ukraiņu bērniem – viņi ir gatavi gājienā doties ar pašu darinātiem plakātiem, ko rotā sirsnīgi uzraksti un vēlējumi viņu tētiem Ukrainā. Arī pasākuma laikā biedrība “Tavi draugi” darbosies Vērmanes dārzā, aicinot piedalīties kopīgā video sveiciena izveidē Ukrainai,” teic Inga. “

Tāpat pasākumā ar ukraiņu virtuves tradicionālajiem ēdieniem svētku dalībniekus cienās kafejnīca “Borščs – garšīgi pie ukrainietēm”. Būs iespēja uzzināt arī viņu labākās receptes!”

Pēc Tēva dienas gājiena Vērmanes dārzā uz lielās skatuves būs skaista programma – uzstāsies dažādi mākslinieki, piemēram, Katō, Miks Dukurs, radošā apvienība “Pasaku nams”, “Tutas lietas” – ciemos būs ukraiņu Tuta. Skatuves programmu vadīs Māris Grigalis un Inga Akmentiņa-Smildziņa kopā ar bērniem. Pasākuma atklāšanas svinīgās uzrunas teiks Rīgas pilsētas priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis un Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko.

 

SKATUVES PROGRAMMA

Skatuves programma sāksies uzreiz pēc Tēva dienas gājiena, tāpēc uzstāšanās laiki var nedaudz atšķirties. Skatuves programmā gaidāmi arī konkursi ar vērtīgām balvām.

 

  • 12.30 Tēva dienas festivāla atklāšanas uzrunas 
    Mārtiņš Staķis, Rīgas pilsētas priekšsēdētājs
    Inga Akmentiņa-Smildziņa, vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja
    Oleksandrs Miščenko, Ukrainas vēstnieks Latvijā
  • 12.40 LR Zemessardzes orķestris
  • 12.50 Tētis Māris Grigalis ar dēliem
  • 13.00 Radošā apvienība “Pasaku nams”
  • 13.30 “Tutas lietas”. Īpašais priekšnesums no Ukraiņu Tutas
  • 14.00 Īļu ģimene un Nila Īles mūzikas studijas perkusionisti
  • 14.20 Miks Dukurs
  • 14.50 Katō

 

 

Reklāma
Reklāma

Parka teritorijā kā lieli, tā mazi varēs bez maksas iesaistīties visdažādākajās atrakcijās, radošajās darbnīcās un sporta aktivitātēs, piemēram, spēlēt futbolu un florbolu, iziet labirintu, uztaisīt savu raķeti raķešu darbnīcā, griezties 360 grādu šūpolēs, izjust brīvo kritienu un darīt citas aizraujošas lietas. Rūpējoties, lai pasākumā būtu ērti pašiem mazākajiem, darbosies rotaļu zona mazuļiem un pārtīšanas istaba. Darbosies arī tētiem domātu dāvanu darbnīcas, brīvdabas fotostudijas un “Street food” pilsētiņa.

 

Dāvanā 100 ģimenes saņems ozola stādu.

 

“No piedāvātajām aktivitātēm mazākajiem bērniem vienmēr patīk izmēģināt darbošanos ar āmuru, zāģi un skrūvgriezi, lielākajiem – izbaudīt kritienu no 4 metru (!) augstuma, savukārt tēti novērtē, ka dāvanā viņi var saņemt ozola stādu – sadarbībā ar Latvijas valsts mežiem jau tradicionāli Tēva dienā ģimenēm dāvinām ozolus. 

Šogad stādītais lai kļūst par miera ozolu – kur smelties un domāt par mieru pasaulē un sevī, ” 

stāsta Inga Akmentiņa-Smildziņa.

 

Tēva dienas festivāla programma


Parka teritorijā gaidāmas vairāk nekā 30 aktivitātes, kas darbosies no plkst. 11.00 līdz 16.00.


“Šogad kopā ar atbalstītājiem un draugiem esam sarūpējuši plašu aktivitāšu klāstu, festivāla laikā būs iespēja piedalīties “Akvile” pudeļu atrakcijā, “Livol Kids” cirka spēlē, “Adventica” piepūšamajās atrakcijās, “Silvanols aktīvs dabā!” aktivitātē. “Brain Games” būs parūpējušies par īpašu spēļu zonu, tāpat sporta skola Stars un futbola klubs “Super nova” izklaidēs ar sportiskām aktivitātēm. Galda hokejs, “Actimel” imūnspēles, “Depo” raķešu darbnīca un “Laboratorium.lv” eksperimentu darbnīca. Rīgas pašvaldības policija aicinās izzināt drošu pilsētu, būs arī sarunas par atbildību, “Ziedoņa klase” piedāvās izlaušanās spēli, un Nila Īles mūzikas studija palīdzēs izvedot savu instrumentu. Būs iespēja apskatīt arī ugunsdzēsēju specializēto automašīnu, bet mazākie pasākuma apmeklētāji varēs atvilkt elpu atpūtas teltī kopā ar “Friso”, “Nuk”, “Bubchen” un “Yogi”, būs arī īpaša “Happy” pārtinamā zona,” piedalīties aktivitātēs un aizraujoši pavadīt Tēva dienu aicina Inga Akmentiņa-Smildziņa.

 

Pasākumu atbalsta Rīgas dome un Sabiedrības integrācijas fonds. Festivāla oficiālā tīmekļvietne: www.tevadiena.lv.


Par Latvijas vecāku organizāciju “Mammamuntetiem.lv”

Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” ir sociālais uzņēmējs, kura galvenā darbība saistīta ar vecāku informēšanu, izglītošanu un vecāku interešu pārstāvniecību. Būtiska organizācijas darbības joma ir ģimenes vērtības stiprinošu pasākumu un kampaņu organizēšana. Kā viena no “Mammamuntetiem.lv” prioritātēm ir Tēva dienas popularizēšana ar mērķi sekmēt tēva un bērna brīvā laika pavadīšanu kopā, kā arī sabiedrībā aktualizēt tematu par tēva nozīmi bērna dzīvē. Organizācija šogad jau devīto reizi organizē Tēva dienas gājienu un festivālu, kas norisināsies 11. septembrī Vērmanes dārzā.

 

Saistītie raksti