Koncerti, darbnīcas, performances: Baznīcu nakts jau rīt!

Kristīgais kultūras notikums "Baznīcu nakts" šogad norisināsies sestdienā, 28. maijā. Apmeklētājus ar dažādām aktivitātēm gaidīs vairāk nekā 170 dievnami visā Latvijā.
Ikviens ir aicināts izplānot savu maršrutu un doties apceļot baznīcas kopā ar ģimeni, draugiem, vai varbūt vadot veselu ekskursiju.

FOTO: Shutterstock.com

Ikviens ir aicināts izplānot savu maršrutu un doties apceļot baznīcas kopā ar ģimeni, draugiem, vai varbūt vadot veselu ekskursiju.

Jau otro gadu Baznīcu naktij pievienosies Latvijas sakrālajam mantojumam veltītais notikums "Atvērto baznīcu diena", kad vairāk nekā 170 Latvijas dievnamu būs atvērti apmeklētājiem no pulksten 10.00 līdz 22.00 un ilgāk. Baznīcas, kuras būs atvērtas, ir atzīmētas notikuma kartē.

Plānots, ka atvērtajās baznīcās pulksten 12.00, 18.00 un 22.00 zvanīs zvani. Savukārt pulksten 21.00 visās baznīcās lūgs Tēvreizes lūgšanu un dziedās tautas lūgšanu “Dievs, svētī Latviju!”. 

Notiks aizlūgumi, iestājoties par Ukrainas tautu viņas cīņā par savas valsts brīvību no krievijas okupācijas, par mieru un kara izraisītāju atgriešanos no ļaunuma.

Baznīcu nakts šogad Latvijā notiks jau devīto reizi. Ekumeniskais dažādu kristīgo konfesiju draudžu kopīgi veidotais notikums tradicionāli norisinās no pulksten 18.00 līdz 24.00. Baznīcu nakts aicina ikvienu cilvēku iepazīt tuvāk kristīgo kultūras, mākslas un garīgo vērtību mantojumu – pieredzēt Dieva radīto skaistumu Latvijas baznīcās, satiktajos cilvēkos un katram savā dvēselē. 

Reklāma
Reklāma

Šogad notikuma vienojošā tēma ir vārdi no Bībeles: “Un dari to zināmu saviem bērniem un saviem bērnu bērniem.” (5Moz 4:9) Tie aicina pārdomāt kristīgās ticības un ar to saistītā vērtību mantojuma uzticēšanu no paaudzes paaudzē, kā arī ģimenes saišu un draudzes kopības nozīmi cilvēka dzīvē.

Ikviens ceļotājs ir aicināts izplānot savu maršrutu un doties apceļot baznīcas kopā ar ģimeni, draugiem, vai varbūt vadot veselu ekskursiju.