TOP 10 ieraksti un pārraides mierīgam un ģimeniskam vakaram


Ir reizes, kad vakaru gribas pavadīt mājās starp mīļiem cilvēkiem.

Smelies idejas, ko paksatīties brīvdienās!

FOTO: Shutterstock.com

Smelies idejas, ko paksatīties brīvdienās!


Ir reizes, kad vakaru gribas pavadīt mājās starp mīļiem cilvēkiem. Lai šos brīžus padarītu īpašus, kopā varat baudīt aizraujošus un aizkustinošus koncertus, iedvesmojošas lekcijas, interesantas intervijas, sporta un humora pārraides.  Vietnē “LMT Straume” ir plašs video arhīvs, atliek vien izvēlēties tīkamāko un tā brīža noskaņām piemērotāko. Esam izraudzījušies TOP 10 pārraides, kas sagādās prieku un baudījumu.


Raimonds Pauls un grupa “Framest” uz vienas skatuves
Raimonda Paula un vokālās grupas “Framest” koncertā kultūras pilī “Ziemeļblāzma” tika atskaņotas Raimonda Paula agrīnās daiļrades kompozīcijas vokālās grupas “Framest”  mākslinieciskā vadītāja Jāņa Ķirša aranžijās. Nu šo lielisko koncertu jums ir iespēja izbaudīt mājās ģimenes lokā. 


Koncerta tapšana un aizkulises grupas "The Sound Poets" izpildījumā
Lieliska iespēja baudīt “The Sound Poets" jaunā albuma "Pulsē" koncerta ģenerālmēģinājuma ierakstu. Kopā ar Sandiju Semjonovu varēsiet dodies ekskursijā pa skatuvi un klausīties intervijas ar koncertsērijas scenogrāfu, gaismotāju, menedžeri, grupas dalībniekiem.  Šādi jūs daudz uzzināsiet par koncertu organizēšanas procesu un norisi. Baudiet!

Alises Jostes koncerta ieraksts
Varbūt Jūsu izvēle būs par labu Alises Jostes koncertam, kurā uz skatuves pievienosies Kārlis Josts un Jānis Šipkēvics, lai kopīgi izpildītu dziesmas no Alises izdotajiem albumiem “Alise Joste” un “Hardships Are Ships”. Alises mūzika ir intīma, trausla un neviltota. Tie ir dziļi personiski stāsti, askētiskas muzikālās aranžijas un ēteriska balss, kas klausītāju ieved viņa paša iekšējā pasaulē, ļaujot uzelpot no ikdienas. 
  

Ārpasaules mūzikas koncerta ieraksts Tiguļkalnā
2016. gada vasarā Raimonds Tiguls aicināja uz ikgadējo brīvdabas koncertu Tiguļkalnā, kur mākslinieciskās programmas vadmotīvs bija "Rīta un vakara dziesmas". Tā veidota kā retrospekcija par komponista spilgtākajiem daiļrades darbiem. Viens no šīgada koncerta īpašajiem notikumiem bija Raimonda Tigula un eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas jaunākā sadarbības projekta "Saules dainas" prezentācija, Tiguļkalna virsotnē ceļot visu to Saules spēku, kas jau gadsimtiem ilgi dziļi ierakstīts ikkatra latvieša būtībā un dzīvesziņā. Īpaši jāatzīmē solistu Kristīnes Zadovskas un Zigfrīda Muktupāvela, kā arī aktiera Andra Keiša izpildītais iestudējums pēc Noras Ikstenas “Ulubeles pasakas” motīviem. 

“Knīpu un Knauķu” 45 gadu jubilejas koncerts
Nedrīkst aizmirst par mazajiem klausītājiem. Viņus iepriecinās “Knīpu un Knauķu” 45 gadu jubilejas koncerts “Dziedu vakaros un rītos”. Koncertā piedalās Renārs Kaupers, Andris Sējāns, Daumants Kalniņš, Sanita Sējāne un Laura Štoma.  


Kārļa Kazāka un Anetes Kozlovskas koncerta ieraksts Spīķeros
Vasaras vidū Spīķeros notika Kārļa Kazāka un Anetes Kozlovskas brīvdabas koncerts, ko  var izbaudīt arī LMT Straumes arhīvā. Kārlis Kazāks ir izdevis vairākus solo albumus – “Uz manām plaukstām”, “16 stundas” un “Gultnes”, “Un Viņa”. Dziesminieks ir radījis arī divus šūpuļdziesmu albumus bērniem – “Mēness ceļu rādīs miega peles vezumam” un albumu “Tēti dzied šūpuļdziesmas”. Anete Kozlovska ir dziesmu autore un izpildītāja, izdevusi solo albumu “Tik daudz”, un spēlē grupā “Tramplīni”.

Reklāma
Reklāma


Lilitas Ozoliņas lasītais fragments no romāna “Veļupes krastā” 
Pavisam drīz uz ekrāniem varēsim sekot līdzi Melānijas Vanagas piedzīvotajam filmā “Melānijas hronika”. Līdz tam sadarbībā ar filmas “Melānijas hronika” veidotājiem LMT Straume piedāvā noskatīties rakstnieces Melānijas Vanagas atmiņu romāna “Veļupes krastā” fragmenta lasījumu, ko ierunājusi aktrise Lilita Ozoliņa. 


Dalailamas atbilde uz jautājumu, kas ir mīlestība
Nesen Latvijā viesojās Viņa Svētība Dalailama. Pasaulē zināmais garīgais līderis sniedza mācības par senindiešu filozofa Dharmakirti sacerējumu “Pramanavarttika”, kā arī atbildēja uz klausītāju jautājumiem. Kas ir mīlestība? Šādu jautājumu pasaulē pazīstamajam garīgajam līderim uzdeva kāds no klātesošaniem. Un  Viņa Svētība Dalailama arī atbildēja. 


Konferences “Dzīvespriecīgās metodes skolās” ieraksts
LMT Straume piedāvā konferences “Dzīvespriecīgās metodes skolās” ierakstu sēriju. Konferences gaitā skolotāji rāda dažādas metodes, ko pēc Augsta Emocionālā Intelekta centra “Cilvēkam” piemēriem skolotāji ir izveidojuši un praktizējuši klasē. Rādītie paņēmieni noderēs ne tikai skolotājiem, bet ikvienam, kurš vēlas palīdzēt sev un bērniem neitralizēt stresu, aktivizēt domāšanu, nomierināties. 

 

Jāņa Skuteļa viedizrāde par modernajām "uzpariktēm"
Ja esat jau noskatījušies ko nopietnāku, dienas noslēgumā varat izbaudīt Jāņa Skuteļa stāvizrādi (stand-up comedy) par telefonu lomu mūsu dzīvē, kas tapusi īpaši LMT Straumei. Latvijā iemīļotais komiķis atklāj gan patīkamo, gan kaitinošo un visvairāk — smieklīgo mūsu attiecībās ar modernajām "uzpariktēm".