29.septembrī Vērmanes dārzā "Zīļuka svētki – 2013"

29.septembrī Vērmanes dārzā no plkst. 12:00 līdz 14:00 notiks radošs pasākums bērniem „Zīļuka svētki – 2013”.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pasākuma galvenā devīze ir „Kultūras simboli- bērniem’’. Svētku idejas rašanos iedvesmoja izcilās latviešu rakstnieces un grafiķes Margaritas Stārastes 100 gadu jubileja, kas gaidāma 2014.gadā. Savukārt, 2013.gada svētki ir ieskaņa pirms izcilās rakstnieces dzimšanas dienas.

 

Apmeklēt „Zīļuka svētkus” tiek aicināti bērni vecumā līdz 12 gadiem, lai gan arī viņu vecākie draugi varēs atrast sev interesantas nodarbes un laika kavēkli pasākuma laikā. Apmeklētājus sagaidīs daudzveidīga programma: teatralizēts priekšnesums ar pasaku varoņiem, radošās darbnīcas un dažādas jautras aktivitātes – Latvijas slavenā animatore Dace Rīdūze demonstrēs, kā Zīļuks tiek atdzīvināts multfilmā, kopā ar Aldoni Baldiņu bērni varēs iemācīties aizraujošas senās spēles, bet kopā ar Vari Klausītāju – zīmēt Zīļuka draugus, kā arī teātris „Zīļuks” radoši prezentēs iepazīšanas rotaļu bērniem. Jebkurā brīdī jebkurš pasākuma mazais apmeklētājs varēs noskaitīt dzejoli, nodziedāt dziesmiņu vai pastāstīt kādu jautru stāstu par saviem piedzīvojumiem, kā arī saņemt Zīļuka drauga apliecību.

 

Reklāma
Reklāma

Pasākuma laikā bērniem būs iespēja apmeklēt grāmatu stūrīti, ko nodrošina SIA „Apgāds Zvaigzne ABC’’, kā arī piedalīties ceptuves „Lāči’’ izsludinātajā konkursā.

Apmeklētājus sagaidīs pužļu likšanas darbnīca pašiem mazākajiem apmeklētājiem, un jaunās ‘’Zīļuks’’ puzles atklāšana. Kā arī lieliska iespēja piedalīties dažādās citās  aktivitātēs.

 

Zīļuks it īpaši pateicās saviem atbalstītājiem: Latvijas Kultūras akadēmija, Rīgas Dome, SIA „Rīgas meži’’, AS „Olainfarm’’, SIA „Elmi’’, SIA „OfficeMarket”, bērnu žurnāls „SPICĪTE’’, SIA „Cita Tipogrāfija Print’’, SIA „Gutenbergs druka’’, SIA „Maxima Latvija’’, SIA „Amber Puzzle”, portāls „Mammām un Tētiem”, SIA „Foboss viens’’, SIA „Lāči’’, SIA „Apgāds Zvaigzne ABC’’, teātris „Zīļuks”.