3. un 4. jūlijā notiks tradicionālais Zemeņu festivāls

3. un 4. jūlijā Latvijas Augļkopju asociācija pie tirdzniecības centra Spice organizē tradicionālo Zemeņu festivālu. Pasākuma laikā gan lieliem, gan maziem būs iespējas degustēt zemeņu šķirnes, piedalīties radošajās darbnīcās, konkursos un atrakcijās, kā arī uzzināt daudz jauna ne tikai par zemeņu, bet arī citu augļu un ogu īpašībām.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Zemeņu festivāli ir populāri visā pasaulē. Tie jau kļuvuši par ļoti iemīļotu tradīciju arī Latvijā, ar katru reizi pulcējot arvien lielāku apmeklētāju skaitu. Tieši tāpat kā citus gadus, arī šogad pasākuma rīkotāji piedāvās gan garšu un smaržu baudījumu, gan dažādas izklaides iespējas. Kā lielie, tā mazie dalībnieki varēs piedalīties dažādās atrakcijās un spēlēs, kas, protams, būs saistītas ar zemenēm. Būs gan zemeņu ēšana, gan svēršana, gan veiklības un prāta pārbaude.

Reklāma
Reklāma

Festivālā muzicēs grupas Rīgas akmentiņi un Lustīgais blumīzers, dziedās Normunds Rutulis un citi solisti. Par laba garastāvokļa uzturēšanu un viesu izklaidēšanu rūpēsies pasākuma vadītāji Lauris Aleksejevs un Rolands Pētersons.

Uztura speciāliste Natālija Petruhina skaidro: „Zinātnieki pierādījuši, ka bioloģiski aktīvo vielu daudzums dažādās zemeņu šķirnēs ir atšķirīgs, tomēr visas vienlīdz labi palīdz sargāt organisma šūnas no brīvo radikāļu kaitīgās ietekmes uz veselību. To nodrošina tieši zemeņu specifiskais bioloģiski aktīvo vielu komplekss. 100 grami zemeņu satur cilvēkam dienā nepieciešamo C vitamīna devu. C vitamīns ir sevišķi svarīgs veselu saistaudu veidošanā un imunitātes stiprināšanā. Zemenes satur arī dzelzi, kas kopā ar C vitamīnu ļoti labi uzsūcas organismā. Zemeņu lietošana uzturā samazina atsevišķu ļaundabīgo audzēju veidu risku, samazina sirds slimību risku, kā arī var palīdzēt mazināt iekaisumus.”