Iedzīvotāji bez maksas aicināti apmeklēt ārstu

Pacientus, kuri pēdējo trīs gadu laikā nav vērsušies pie sava ģimenes ārsta ar sūdzībām par veselību, Nacionālais veselības dienests (NVD) tomēr aicina veikt valsts apmaksātu profilaktisko apskati.
Lai ģimenes ārstu praksēm iedzīvotāju uzrunāšana būtu iespējami ātra un ērta, NVD apkopojis un nosūtījis sarakstus ar viņu praksēs reģistrētajiem pacientiem, kurus nepieciešams uzrunāt.

FOTO: Shutterstock.com

Lai ģimenes ārstu praksēm iedzīvotāju uzrunāšana būtu iespējami ātra un ērta, NVD apkopojis un nosūtījis sarakstus ar viņu praksēs reģistrētajiem pacientiem, kurus nepieciešams uzrunāt.

Lai līdz šā gada beigām ārstu prakses varētu organizēt savu darbu un individuāli uzrunāt šos pacientus ierasties uz apskati, piešķirti 5,5 miljoni eiro. Šos līdzekļus var izmantot atbilstoši konkrētas prakses vajadzībām, piemēram, papildu darba laika apmaksai, papildu darbinieku piesaistei, nepieciešamo informācijas tehnoloģiju vai rīku iegādei.


Profilaktiskās apskates laikā pacientam uzdod jautājumus un izvērtē veselības stāvokli, nepieciešamības gadījumā mēra asinsspiedienu un pulsu, izklausa sirdsdarbību un plaušas, iztausta vēderu, apskata limfmezglus, novērtē vairogdziedzera stāvokli, sievietēm krūšu dziedzerus, veic citas pārbaudes. Pēc apskates ārsts var ieteikt papildu izmeklējumus, speciālistu konsultācijas, sniegt ieteikumus, kam turpmāk vajadzētu pievērst uzmanību.

 

Reklāma
Reklāma

Lai ģimenes ārstu praksēm iedzīvotāju uzrunāšana būtu iespējami ātra un ērta, NVD apkopojis un nosūtījis sarakstus ar viņu praksēs reģistrētajiem pacientiem, kurus nepieciešams uzrunāt. Kopumā pēdējo trīs gadu laikā pie sava ārsta nav vērsušies vairāk nekā 320 000 iedzīvotāju.

 

Par katra pacienta apzvanīšanu ģimenes ārstu prakse NVD elektroniskā sistēmā norādīs manipulāciju. NVD uzraudzīs sistēmā ievadītos datus par uzrunātajiem pacientiem un veiktajām profilaktiskajām apskatēm, veiks apmaksu no valsts budžeta līdzekļiem.

Saistītie raksti