Mokošā nāvē miruši daudz suņu un kaķu; lūdz atsaukties visus, kam ir informācija par dzīvniekiem

Jauns.lv kļuvis zināms, ka Talsu novada Balgales pagastā kādā lauku mājā atrasta dzīvnieku patversmei līdzīga turēšanas vieta, kur atrasti, iespējams, pat desmiti suņu un kaķu līķu.
Vismaz pēdējā laikā dzīvnieki ir turēti briesmīgos apstākļos un gan mājas iekštelpās, gan pieguļošajā teritorijā ir redzams arī visai ievērojams skaits viņu mirstīgo atlieku.

FOTO: Aculiecinieka foto

Vismaz pēdējā laikā dzīvnieki ir turēti briesmīgos apstākļos un gan mājas iekštelpās, gan pieguļošajā teritorijā ir redzams arī visai ievērojams skaits viņu mirstīgo atlieku.

Šo informāciju apstiprina organizācijas “Dzīvnieku SOS” valdes locekles Gitas Grantiņas “Facebook” veiktais ieraksts un fotogrāfijas. Faktu apstiprināja arī Kurzemes reģiona policijas pārvalde, kā arī Pārtikas un veterinārais dienests, kuri veica vietas apskati.

 

Grantiņas ieraksts “Facebook” ir visai emocionāls un datēts ar 19. februāri: “Es jūtos nožēlojami vainīga. Vainīga par to, ka nebiju gana drosmīga, lai pārkāptu savas mākslīgi radītās baiļu robežas. Ir miruši mokošā nāvē ļoti daudz suņu un kaķu. Es no sirds jūtu nožēlu. Man pat vairs negribas runāt par šo nožēlojamo būtni Montu. Es un mani līdzcilvēki esam izdarījuši visu, lai viņa saņemtu likumā paredzēto sodu. Sodu, ko paredz papīra likums. Bet… man nekļūst vieglāk, ne labāk – es jūtu katru minūti šo bojā gājušo dzīvnieku ciešanas uz sevis. 

 

Nevienam nenovēlu redzēt un just to, ko izjutām šajās brīvdienās. Dzīvi palikušie, ko savācām – 3 suņi, 2 kazas un pieci kaķi.

 

Paldies patversmei “Ulubele”, kur uzņēma suņus, biedrībai “Tutti” par kaziņām un biedrībai “Remi” par uzņemtajiem kaķiem.

Un jā, vēlos pateikt – Monta Mince, jeb Monta Juhņēviča – tu esi nožēlojama kuce.”

 

Līdzīgs ieraksts izlasāms arī biedrības “Sirds uz delnas” vadītājas Andras Tomases “Facebook” komentārā: “Esmu pieaugusi sieviete, kas savas dzīvnieku glābējas “karjerā” pieredzējusi daudz ko, tomēr šodien, ieraugot šos kadrus, vienkārši skaļā balsī raudāju. It kā šķita, ka pazīstu šo cilvēku – Monta Mince, jeb Monta Juhņēviča. Cīnījāmies taču ierakumu vienā pusē, bet tas, kas atklājās šodien, vienkārši satrieca. 

 

Reklāma
Reklāma

Desmitiem savāktu dzīvnieku mājā Talsu novadā. Pamesti un miruši bada nāvē. Dusiet mierā, nevainīgās dvēseles, kuras glābiņa vietā sagaidīja elle."

 

“Facebook” ievietotās fotogrāfijas liecina, ka vismaz pēdējā laikā dzīvnieki ir turēti briesmīgos apstākļos un gan mājas iekštelpās, gan pieguļošajā teritorijā ir redzams arī visai ievērojams skaits viņu mirstīgo atlieku.

 

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova atklāja, ka par notikušo ir uzsākts kriminālprocess, taču pagaidām sīkākas informācijas par notikušā apmēriem vēl nav.

 

Gan PVD Ziemeļkurzemes pārvaldes vadītājs Ivars Koloda, gan dzīvnieku patversme "Ulubele", kur nogādāti izglābtie suņi, aicina visus, kuri atpazīst šos dzīvniekus, ziņot, kad un kādos apstākļos viņi nonākuši Balgalē, kā arī sniegt jebkādu informāciju par viņu iepriekšējo dzīvi. "Ja nu kādam ir informācija par šādām situācijām, tad tomēr vajadzētu par to savlaicīgi informēt arī attiecīgās institūcijas, jo pretējā gadījumā lietas sekmīgai izmeklēšanai var rasties zināmas grūtības," piebilda Ivars Koloda. 

Visu rakstu lasi ŠEIT.

 

Saistītie raksti