VIDEO: Sīrijā zem drupām atrod dzīvu jaundzimušo. Viņu ar mirušo mammu joprojām vienoja nabasaite

Zemestrīces skartajā Sīrijā atrasts jaundzimušais, kuru māte pasaulē laida zem drupām. Bērniņa un mirušās mātes ķermeni vēl vienoja nabassaite, vēsta laikraksts "The Guardian".
Zīdainis ir vienīgais izdzīvojušais no viņa tuvākās ģimenes

FOTO: Ekrānuzņēmums

Zīdainis ir vienīgais izdzīvojušais no viņa tuvākās ģimenes

Zīdainis ir vienīgais izdzīvojušais no viņa tuvākās ģimenes, visi pārējie gāja bojā, kad 7,8 magnitūdu zemestrīce, kas skāra Sīriju un kaimiņos esošo Turciju, sagrāva ģimenes māju nemiernieku kontrolētajā Jindires pilsētā, sacīja radinieks Halils al Suvadi.

"Kamēr rakām, mēs dzirdējām mazuļa balsi," Suvadi sacīja ziņu aģentūrai AFP. "Mēs notīrījām putekļus un atradām bērnu ar nabassaiti, mēs to pārgriezām, un mana māsīca viņu aizveda uz slimnīcu." 

 

Video kadros redzams, kā vīrietis spraucas no sagruvušas četrstāvu ēkas drupām, satverot sīku, putekļos klātu bērnu.

Otrs vīrietis skrien pretī pirmajam, nesot segu, lai mēģinātu sasildīt jaundzimušo, bet trešais kliedz pēc automašīnas, lai viņu nogādātu slimnīcā.

 

Reklāma
Reklāma

Mazulis tika nogādāts tuvējā Afrīnas pilsētā, savukārt ģimenes locekļi turpmākās stundas pavadīja, atgūstot jaundzimušā tēva Abdulas, mātes Afraa, četru brāļu un māsu un tantes līķus.

Inkubatorā Afrīnas slimnīcā jaundzimušā tika pieslēgta intravenozai pilināšanai, viņas ķermenis bija klāts rētās, un ap kreiso dūri bija aptīts pārsējs. Viņas piere un pirksti joprojām bija zili no aukstuma, kad pediatrs Hani Maarufs uzraudzīja viņas dzīvības stāvokli.

"Viņas veselības stāvoklis pašlaik ir stabils," sacīja Maarufs, taču norādīja, ka jaundzimušā slimnīcā tika ievesta sliktā stāvoklī. "Viņai bija vairāki sasitumi un plēstas brūces visā ķermenī," viņš sacīja AFP. “Viņa ieradās arī ar hipotermiju skarbā aukstuma dēļ. Mums viņa bija jāsasilda un jāievada kalcijs."


 Avots: www.jauns.lv